Gaziantep'te Takdir ve Teşekkür Alan Öğrenciler Dikkat! Karşılıksız 5 Bin 104 TL Ödeme Yapılacak!

Gaziantep'te Takdir ve Teşekkür Alan Öğrenciler Dikkat! Karşılıksız 5 Bin 104 TL Ödeme Yapılacak!
2022-2023 eğitimi döneminin ilk dönemi tamamlandı. Takdir ve teşekkür alan öğrencilere sevindirici haber geldi! Devlet karşılıksız olarak 5 bin 104 TL yardım yapacak. Yardıma başvurular nasıl yapılır? Başvuru için detaylar…

Eğitim ve öğretimde ilk dönem tamamlandı. Karnelerini alan öğrenciler için devlet yardım desteği yapılacak. Peki kimler alabilir? Başvuru şartları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başarı Teşvik Programı gereğince, başarılı olan öğrencilere karne hediyesi olarak nakit yardım yapılacak. Karnesini almış olan 20 milyon kadar öğrenci, nakit yardımının ne zaman yapılacağını bekliyor.

YARDIM İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Düzenlemeye göre bu ödemeden yararlanmak için devlet okulu ya da derece yapmak gibi şartlar söz konusu olmayacak. Bununla beraber bahsi geçen öğrencilerin sosyal yardıma muhtaçlığı göz önünde bulundurulacak.

Yardım kampanyası gereğince, aranan koşulları sağlayan öğrencilere toplamda 5 bin 104 lira ödeme gerçekleşecek.

Ödenecek olan yardım parası asgari ücret üzerinden hesaplandı. Üniversite öğrencilerine de aylık olarak 100 lira destek yapılacağı söylendi.

ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 60’I GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULACAK

Yapılacak olan bu yardımlar ihtiyaç sahibi ailelerin başarılı olmuş çocuklarına yönelik olacak. İlkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilerin ilk 3 sıralamasına girerek okul genelinde ise ilk 5’te yer almış olması gerekmekte. Aranan bu şartları sağlayan öğrencilere asgari ücreti göz önünde bulundurarak %60’ı kadar yardım ödemesi verilecek.

Karne alan öğrencilerden başarılı olan bu teşvik kampanyasından yararlanabilir. Üniversite öğrencileri için de yardım yapılacağı açıklandı. Yapılacak olan yardım için asgari ücretin %60’ı baz alındı.

Aranan başarı kıstasına sağlayan öğrencilere 5 bin 10 TL’lik nakit yardım yapılacak. Devlet okulu şartı aranmamakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.