Elektronik Cihazı Bozulanlar Dikkat! Garantisi Bitmiş Olsa Dahi Başka Bir Yol Var!

Elektronik Cihazı Bozulanlar Dikkat! Garantisi Bitmiş Olsa Dahi Başka Bir Yol Var!
Beyaz eşyalarınızın garanti ömrü dolmadan arız yaptıysa bu haber tam size göre. Anayasa ile koruma altında olan haklarımızdan haberdar olmadığımız için bu konuda zorluk yaşıyor. Beyaz eşyaların garanti ve kullanım ürünü bulunmaktadır. İşte detaylar...

Günlük hayatta pek çok sorunla karşılaşırız. Özellikle alışveriş, ticaret konusundaki haklarımızdan bihaberiz. Bu alanda yaşadığımız sorunları genelde nasıl çözeceğimizi bilmiyoruz. Alınan bir beyaz eşyanın 10 sene dolmadan bozulduysa iadesi yapıldığı takdirde yenisi alabileceğimizi biliyor muydunuz?

GARANTİ SÜRESİ BİTMİŞ OLSA DA

Alınan telefon ve bilgisayarların garanti süresi 2 senedir. Bu herkes tarafından bilinir. Fakat bu ürünlerin bir de kullanım süresi bulunmakta. Bu ürünlerin kullanım süresi de 5 sene değildir. Eğer 5 sene içerisinde telefon veya bilgisayarınızda arıza oluşursa, üretici firmadan yedek parça ve onarım hizmeti talebinde bulunabilirsiniz. Eğer kabul edilmezse de tüketici hakem heyetine başvuruda bulunup, ürünün sıfırını ya da faizli para iadesini alabilirsiniz.

BEYAZ EŞYA İÇİN KULLANIM ÖMRÜ 10 SENEDİR

Benzer durum beyaz eşya içinde geçerliliği vardır. Buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi gibi bir ürün satın aldıysanız eğer garanti süresi 2 sene de olsa kullanım ömrü için 10 sene süre vardır. Mesela, bir fırın satın aldıysanız bu ürünün kullanım süresi 10 senedir. 10 sene boyunca, üretici firmayı arayıp ya yedek parça talebinde ya da onarım hizmeti talebinde bulunabilirsiniz. Bu duruma hakkınız vardır.

Eğer üretici firmadan talep ettiğiniz hizmet gelmezse tüketici hakem heyetine başvuruda bulunun. Ödediğiniz ücretin faiziyle beraber geri ödemesini alabilir yada ürünün üst modeliyle değiştirilmesine yönelik bir talepte bulunabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.