TOGG Satışları Başladı Mı? İlk Satış Ne Zaman?

TOGG Satışları Başladı Mı? İlk Satış Ne Zaman?
Ülkenin ilk elektrikli ve yerli otomobili olan Togg’un ne zaman satışa çıkacağı merakla bekleniyor. Geçen günlerde CEO Gürcan Karakaş, konuya dair açıklamalarda bulundu. TOGG’un ne zaman satışa çıkacağı merakla bekleniyor. İşte detaylar...

TOGG, geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’e katılmıştı. Şirket CEO’su konuşmasında yerli otomobil hakkında detaylı olarak açıklama yaptı. Togg’un ne zaman seri üretim yapıp ne zaman satışa çıkacağı merak ediliyor.

İlk yerli otomobil için merakla bekleniyor. Gözler seri üretim için gelecek habere çevrildi.

TOGG SATIŞ TARİHİ

Şirketin sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu bilgiler yer aldı: 2023 Mart ayında yola çıkacak olan akıllı aracımıza olan ilgiden gururluyuz. Ön sipariş sürecini 2023 Şubat’ta başlatacağız, ifadeleri yer aldı.

Togg’un Şubat ayı içerisinde seri üretime geçmesi beklenmekte.

SERİ ÜRETİM NE ZAMAN

Togg ilk banttan inme töreni geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen törende aracın tanıtımı yapıldı. Bursa Gemlik’teki fabrikada resmi açılışla tören yapılan Togg, seri üretime geçmiş oldu.

TOGG ÖZELLİKLERİ

İlk yerli ve elektrikli otomobil olma özelliği taşıyan Togg’un özellikleri merak edilmekte. Otomobilin arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olmak üzere iki farklı motor gücünde üretiminin yapılması planlanmakta. Son hızı 180 km7sa olarak otomobilin 400 HP versiyonunda 0-100 km/sa hızlanması 4.8 saniye, 200 HP versiyonu içinde 7.6 saniye şeklindedir.

İlk aşamda SUV ve sedan olarak, 200 ve 400 beygir gücünde üretilecek olan araç, diğer elektrikli araçlara göre oldukça hızlı bir şekilde şarj edilecek. Yarım saatin altında bir sürede %80 doluluk oranına ulaşacaktır. Akıllı teknolojisiyle sayesinde kullanıcıların  hayatına bire bir dokunacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.