Emekliler Dikkat! Maaş Farkının Ne Zaman Yatacağı Belli Oldu!

Emekliler Dikkat! Maaş Farkının Ne Zaman Yatacağı Belli Oldu!
Memur ve memur emeklilerinin refah payı sonrasındaki maaş farkı ne zaman yatacak? Yapılan %30’luk zam sonrasında ortaya çıkan maaş farkının ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Merakla beklenen o haber geldi! Tarih belli oldu! İşte detaylar...

Memur, memur emeklisi ile SSK emeklisi için yapılan %30’luk zam sonrasında ortaya çıkan farkın ne zaman yatırılacağı heyecanla bekleniyor. Günlük maaş farkının ne zaman yatırılacağı Bakan tarafından resmen açıklandı!

Normal şartlarda   Ocak’ta memur emeklilerin maaşı yatmaktaydı. Fakat %30’luk zamla beraber çalışmaların devam ediyor olması nedeniyle zamlı maaşlar Ocak’a kadar yatırılmamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında zamlı maaş farkının ne zaman yatacağı resmen belli oldu.

MAAŞ FARKI TARİHİ

15 Ocak’ta toplu anlaşma ve enflasyon farkından kaynaklı olan %16.48 oranında maaş alan memur emeklileri, ek zam farklarını 27 Ocak 2023 tarihinde hesaplarından çekebilecek.

3600 EK GÖSTERGE FARKI

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,

  • Aylıklarını her ay alanlara, Ocak  dahil olmak üzere 1 aylık tutarında,
  • Aylıklarını üçer aylık şeklide alanlardan,
  • 1.grupta Kasım ile Aralık döneminde aylık alanlara, 1 aylık tutarında
  • 2.grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara, 2 aylık tutarında
  • 3.grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara, 3 aylık tutarında

Aylık farkı tahakkuk edildi. Böylece 2.384.079 kişiyi ek gösterge farkı dahil ödenecek toplam tutar 7.8 Milyar oldu. 5510 sayılı Kanunun 4/1 (a) (SSK) ve 4/1 (b) (BAĞKUR) bentleri kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları zamlı şekilde ödeme günlerinde verilmeye başlandı.

BAKANLIK AÇIKLADI

Bakanlıktan tarafından yapılan açıklama sonrasında SKK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zamlı maaş farkından ortaya çıkan farkın ne zaman yatacağı tarih açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.