Endeks Dışı KYK Borçları Silinecek! Kimler, KYK Borçlarından Kurtulacak? KYK Borç Yapılandırma Başvurusu Nereye Yapılacak?

Endeks Dışı KYK Borçları Silinecek! Kimler, KYK Borçlarından Kurtulacak? KYK Borç Yapılandırma Başvurusu Nereye Yapılacak?
23 Ocak Pazartesi günü düzenlenen kabine toplantısının ardından yeni dönemin vergi ve borç yapılandırma paketini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, endeks dışı KYK borçlarının da paket dahilinde silineceğini ve diğer KYK borçlarının da yapılandırılacağını belirtti. İşte KYK borç yapılandırmasına ilişkin detaylar…

Son dönemlerde vergi tahsilatının azalmış olması üzerine harekete geçen hükümet yetkililer, geçtiğimiz hafta yeni dönemin vergi ve borç yapılandırma paketini müjdeledi. 23 Ocak Pazartesi günü düzenlenmiş olan kabine toplantısının ardından kameraların önüne geçerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeni pakete ilişkin detayları paylaştı.

2023 vergi ve borç yapılandırma paketine ilişkin detayları paylaşırken KYK borçlarına da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, endeks dışı KYK borçlarının silineceğini açıkladı. Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından “Endeks dışı borç ne demek?”, “KYK borçları tamamen mi silinecek?” gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.

KYK BORÇLARI TAMAMEN Mİ SİLİNECEK?

Daha önce açıklanmış olan karar neticesinde toplamda 27 milyar TL’lik KYK borç faizi silinmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü yapmış olduğu açıklamada endeks dışında kalan KYK borçlarının silineceği bilgisi kaydedildi. Bu açıklama ile birlikte geciken borçlara uygulanan faizlerin yeniden silineceği öğrenilmiş oldu.

KYK BORÇ YAPILANDIRMASI NASIL YAPILACAK?

Yeni borç yapılandırma paketi ile birlikte mevcut KYK borçlarına taksitlendirme imkanı tanınacak. Söz konusu imkan ile birlikte borçlu kişilerin aylık ödemeleri yeniden düzenlenecek. Hazırlık aşamasında olan yasa tasarısının Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte vergi daireleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi aracılığı ile borç yapılandırmaya başvuru yapılabilecek. Ancak ilgili kanun teklifinin Meclis’e ne zaman sunulacağı, henüz tam olarak bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.