Amerikan Ford, İşten Çıkartmalara Başladı! Almanya Üretim Tesisinde Çalışan Binlerce Kişinin İşine Son Verecek!

Amerikan Ford, İşten Çıkartmalara Başladı! Almanya Üretim Tesisinde Çalışan Binlerce Kişinin İşine Son Verecek!
Yüksek enflasyon ve diğer olumsuz gelişmelerin sebebi ile maliyetleri artan firmalar, toplu işten çıkartmalara başladı. Son işten çıkartma haberi Amerika’nın otomotiv devi firması Ford’dan geldi. Araç üretici firmanın Almanya’da bulunan üretim tesisinde binlerce kişiyi işten çıkartma hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. İşte detaylar…

Uzun süredir yüksek seviyelerde seyreden enflasyon, yalnızca tüketicileri değil üreticileri de vurmaya başladı. Artan maliyetler sebebi ile üretim yapmak konusunda zorlanan birçok firma, faaliyetlerine devam edebilmek amacı ile çalışan sayısını azaltmaya başladı. Bu kapsamda toplu işten çıkartma haberleri gündemden düşmezken bir haber de Amerika’nın otomotiv devi firması Ford’dan geldi.

Otomotiv sektörünün en eski isimlerinden birisi olan Ford’un, yüksek enflasyon başta olmak üzere üretim özelinde almış olduğu bazı kararların da etkisi ile işten çıkartmalara başlama hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. Almanya’da bulunan üretim tesisinde yapılacak olan toplu işten çıkartmalara ilişkin detaylar belli oldu.

BATARYA MALİYETLERİ ARTTI!

Avrupa’da benzinli ve dizel otomobillerin üretimlerinin ve satışlarının yakın zaman içerisinde tamamen durdurulacağı bilgisi kesinleşirken üretici firmalar üretim rotalarını elektrikli otomobillere çevirmeye başladı. Bu noktada batarya maliyetinin oldukça yüklü olması, firmaların çeşitli daralma politikalarını gündemlerine almasına sebep oldu. Bu konuya ilişkin son haber Ford’dan geldi. Edinilen bilgilere göre Ford, artan maliyetlerden ötürü Almanya’da bulunan üretim tesisinde kadrosunu küçültme kararı aldı.

TOPLU İŞTEN ÇIKARTMALARA BAŞLAYACAK!

Ford’un toplu işten çıkartma girişimi gündemde büyük yankı uyandırırken üretici firmadan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Almanya’nın en büyük sendikası olan IG Metall, Ford’un ürün geliştirme bölümünde bulunan 2 bin 500 kişiyi, idari bölümde bulunan 700 kişiyi, toplamda 3 bin 200 kişiyi işten çıkartmak üzere harekete geçtiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.