Şehitlerimiz Var... Uzman Çavuş Muammer Ay ve Sözleşmeli Er Ali Arslan ŞEHİT OLDU...

Şehitlerimiz Var... Uzman Çavuş Muammer Ay ve Sözleşmeli Er Ali Arslan ŞEHİT OLDU...
Türkiye-İran hududundaki sınır duvarı bölgesinde devriye görevi yapılan askeri araç, buzlanma nedeniyle kayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada yaralanan 2 asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Kaza, öğle saatlerinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki sınır duvarı bölgesinde meydana geldi. İran sınırındaki hudut duvarında devriye görevi yapılan, Kozlu Karakolu Gökay Taburu'na ait askeri araç, buzlanma nedeniyle kayıp uçuruma devrildi. Kazada yaralanan 2 asker, Doğubayazıt Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Askerler, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerlerin cenazelerinin, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirileceği belirtildi. Şehit askerlerin Yozgat ve Hatay nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB) yapılan açıklamada, "Iğdır'da 24 Ocak 2023 tarihinde meydana gelen araç kazası sonucu kahraman silah arkadaşlarımız İstihkam Uzman Çavuş Muammer Ay ve Ulaştırma Sözleşmeli Er Ali Arslan yaralanmış, personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit askerler için yayımladığı taziye mesajında, "Kahraman silah arkadaşlarımız 24 Ocak 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.