İşten Çıkartmalar Başladı! Otomotiv Devi Ford, 3 Bini Aşkın Personelini İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor!

İşten Çıkartmalar Başladı! Otomotiv Devi Ford, 3 Bini Aşkın Personelini İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor!
Amerika’nın en köklü otomotiv firmalarından olan Ford, yeni bir haber ile gündeme geldi. Artan maliyetler sebebi ile çeşitli düzenlemeler yapmaya karar veren otomobil üretici firmanın, personel kadrosunda daralmaya gittiği öğrenildi. İşte detaylar…

Yüksek enflasyon hem ülkemizde hem diğer dünya ülkelerinde en önemli ekonomik problemlerden birisi olarak değerlendirilmeye devam edilirken artan maliyetler yalnızca tüketicileri değil üretici firmaları da köşeye sıkıştırmaya başladı. Ürün maliyetleri ile başa çıkmaya çalışırken bir de personellerini finanse etmeye çalışan firmalar, son dönemlerde işten çıkartma haberleri ile gündemde yer alarak dikkatleri üzerine çekti. Son işten çıkartma haberi ise Amerika’nın otomotiv devi firması Ford’dan geldi.

Hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerin tüketicilerin bir numaralı tercihleri arasında yer alan Ford, artan maliyetler ve resesyon endişesi sebebi ile personellerini işten çıkartmaya karar verdi. Alman haber ajansı DPA tarafından düzenlenen habere göre düzenlenen iki toplantı sonrasında iş konseyi çalışanlara işten çıkarılma süreci ile ilgili bilgiler verdi.

3 BİN 200 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARTACAK!

Almanya’da üretim tesisine sahip olan Ford’da yeni bir gelişme yaşandı. Almanya’nın en büyük sendikası olan IG Metall, firmanın ürün geliştirme bölümünde 2 bin 500, idari bölümde ise 700 kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığını belirtti. Ford yönetimi ise toplamda 15 bin kişinin çalıştığı üretim tesisinin personel kadrosunda küçülmeye gideceğine dair henüz bir açıklamada bulunmadı.

İŞ BIRAKMA EYLEMLERİ YAPILACAK!

Elektrikli otomobil üretimine yönelecek olan Ford’un işten çıkarma kararlarını batarya maliyetinin artışından ötürü aldığı öğrenilirken konuya ilişkin açıklamada bulunan IG Metall, oldukça endişeli olduklarını belirtti. Sendika yönetimi, şirketin 3 bin 200 kişiyi işten çıkartması durumunda iş bırakma eylemlerinin yapılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.