Gülden Türktan'dan Büyük Başarı! Forbes Listesine Girdi! Gülden Türktan Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Gülden Türktan'dan Büyük Başarı! Forbes Listesine Girdi! Gülden Türktan Kimdir, Kaç Yaşındadır?
Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, 50 yaşı aşmış başarılı iş kadınlarının listesini yayınladı. “50 over 50” isimli listenin ikinci sayısında Gülden Türktan da yer aldı. Gülden Türktan’ın başarısı övgüler ile karşılanırken Türktan’ın özel hayatı araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

Senelerdir yayın hayatı devam eden ve dünyanın en önemli ekonomi dergilerinden birisi olarak tanımlanan Forbes, yeni bir liste yayınlandı. İlgili listesinde Afrika, Avrupa ve Ortadoğu’da 50 yaşını geçmiş olan en başarı kadınları bir araya getiren Forbes, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İlgili bölgelerde yaşayan ve kariyerlerine devam eden kadınları sıraladığı “50 over 50” isimli listesinin ikincisini yayınlamış olan Forbes, söz konusu listede Gülden Türktan’a da yer verdi. Gülden Türktan’ın büyük başarısı gündemde bomba gibi düşerken Türktan’ın özel hayatı da araştırılmaya başlandı. Kullanıcılar “Gülden Türktan kimdir, ne iş yapar?” sorularının yanıtlarına ulaşmaya çalıştı.

GÜLDEN TÜRKTAN KİMDİR?

17 Ocak 1958 yılında dünyaya gelen Gülden Türktan, Prof. Dr Vecihe Hatiboğlu ile Orhan Hatiboğlu’nun kuzudur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, New York Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmaları bulunan Türktan, daha sonrasında New York Üniversitesi’nde araştırma görevlisi ve eğitmen olarak görev yaptı. Başarılı bir akademik kariyere sahip olan Türktan, Avea’nın ve Turkcell’in eski yöneticilerinden olan Cüneyt Türktan ile evlidir.

GÜLDEN TÜRKTAN NE İŞ YAPIYOR?

Kariyer hayatı boyunca birçok önemli firmada öne çıkan Gülden Türktan, şu an Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Bağımsız Kadın Direktörler Platformu Danışma Kurulu’nun eş başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun ev sahipliğinde kurulmuş olan %30 Kulübü Türkiye Bölümü Yönlendirme Komitesi’nin bir üyesi olarak da görev yapmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.