Saçınız Çok Dökülüyorsa Sebebi Covid Olabilir! Uzmanlar Saç Dökülmesine En Etkili Çözümü Açıkladı!

Saçınız Çok Dökülüyorsa Sebebi Covid Olabilir! Uzmanlar Saç Dökülmesine En Etkili Çözümü Açıkladı!
Uzman Dermatolog Dr. Necla Eryılmaz, saç dökülmesi şikayeti olanların mutlaka bilmesi gereken detaylara değindi. Uzmana göre Covid olanlarda 3 ay sonra saç dökülmesi şikayetleri normal görülmeli… İşte detaylar...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Necla Eryılmaz, saç dökülmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Saçın normal döngüsü yüzünden saçların bir süre sonra dökülüp alttan yenileneceğine dikkat çeken uzman günlük ortalama 100 saç telinin yenilendiğini hatırlattı: “Yenilenme süreci gelmiş olanların dökülmesi normaldir. Yıkama ve tarama döneminde daha fazla saç teli kaybı olur. Hastanın normalden fazla saç dökülmesi varsa gerçekten toplayıp 100 tel olmuş mu diye araştırmasını istiyoruz.”

Besinler ve İlaçlar Saç Dökülmesini Etkiler

İnsan vücudunda 2 ile 5 milyon kadar kıl folikülü bulunduğunu söyleyen Eryılmaz, saç telinin terminal kıl adı verilen tipten olduğunu belirtti. Uzmana göre bir kişide ortalama 100 ila 150 bin kadar kıl folikülü bulunuyor. Saç sadece derinin üzerinde bir doku olarak görülmemeli ve kese şeklinde derinin içinde de bağlantıları olduğu bilinmelidir. Eryılmaz, “Yediklerimiz, içtiklerimiz hatta sistematik aldığımız ilaçların hepsi saçımızı doğrudan etkiler. Dolayısıyla saçımızı koruyabildiğimiz kadar desteklemek de büyük önem taşır.” diyerek saç dökülmesine karşı uyarılarda bulundu.

Covid Geçirenlerde Saç Dökülmesi

Hastaların saç dökülmesi şikayetinde 3 ay öncesini göz önüne alarak değerlendirme yaptıklarını belirten Dr. Necla Eryılmaz şunları söyledi: “Hastalarımıza hep ‘3 ay önce covid geçirdiniz mi?’ diye sorduk. Bu saçın yapısından kaynaklı bir durumdur. Dolayısıyla covid geçiren birinde 3 ay sonra saç dökülmesi normaldir. Yani saç dökülmelerini anlatabilmek ya da sebebe dönük etkin bir araştırma yapabilmek için bu döngüyü bilmek gerekir.” Bunun yanı sıra enfeksiyon hastalıkları, ilaçların yan etkileri, kelebek hastalığı saç köklerini harap ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.