Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?
Gaziantep’te yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı yapılıyor. Muhtaç durumda olan vatandaşların yararlanabileceği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Yeterli geliri olmadığı için yardıma muhtaç ailelere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım eli uzatılıyor. Kentteki maddi durumu yetersiz olan ailelere erzak, giyim ve nakit para desteği veriliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, sosyal yardımların ilk etabında 100 bin aileye ulaşan destek hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kimler Belediyeden Erzak Yardımı Alacak?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü sosyal yardımlar yeni yılda büyük ilgi görüyor. Maddi durumu yetersiz olan ailelere erzak yardımı dışında ilaç, giyim, ev eşyası gibi destekler de yapılıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı, dar gelirli ve resmi nikahlı eşini herhangi bir şekilde kaybeden ev kadınlarına yönelik veriliyor. Bu yardımlar aynı zamanda annesi veya babasını kaybetmiş çocuklar için de yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne şahsen giderek veya online platform üzerinden sosyal yardım başvurusu yapılabiliyor. Sosyal yardım başvuru formunda, gelir durumu, eğitim, sigorta ve iş durumu, sağlık gibi bilgiler soruluyor. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz dolduran Gaziantepli ihtiyaç sahipleri belediyeye başvuru yaparak yetkililerin onay sürecini bekliyor. Yetkililer yaptıkları araştırma sonucunda sosyal yardım için hak sahipliği kararı verince iletişim bilgileri üzerinden vatandaşa ulaşılıp sosyal yardım yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişi Bilgileri

Erzak ve giyim yardımı almak isteyenler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 0850 207 27 27 numaralı telefonunu arayarak gerekli başvuruları yapabilir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi WhatsApp hattı ise 0342 153 00 00 olarak duyuruldu. Sabit yardım hattı ALO 153 üzerinden de ihtiyaç sahiplerine destek veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.