Gaziantep'te kiracı Kalmayacak! Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Müthiş Proje Başlıyor!

Gaziantep'te kiracı Kalmayacak! Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Müthiş Proje Başlıyor!
Dar gelirli olan vatandaşlar için sosyal konut projesi başladı. Bu proje kapsamında 250 bin konut yapılacak. Orta gelirli vatandaşlar için ise Yeni Evim projesine start verildi. Konut ödemeleri nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Ekonomide yükselen fiyatlar sonrasında ev sahibi olmak bir hayli zorlaştı. Hükümet bu duruma el atarak dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut projesi başlattı. Bu sene içinde 250 bin konut yapılacak.

Proje için 5 milyondan çok başvuru geldi. 250 bin konut, 1 milyon konut arası ve 10 bin iş yerinin projenin ilk adımında, ikinci adımında ise konut sayısı 500 bine iş yeri sayısı da 50 bine çıkartılacak.

YENİ EVİM KAMPANYASI

Hükümet orta gelirliler için Yeni Evim kampanyasını başlattı. Bu proje kapsamında 15 sene %10 peşinat, %0.692’dan başlayan faizle, 5 milyon TL kredi ile ilk 3 sene taksit fırsatı sunulacak.

Sosyal konutta olduğu gibi kura çekimi olmayacak 16 Ocak itibariyle konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kurasız bir şekilde konut kreşini alacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Projeden yararlanmak için ev halkının toplam gelirini göz önünden olacak. Azami gelir oranları 1.bölge için 80 bin TL, 2.bölge içinse 60 bin TL, 3.bölge için de 45 bin TL olarak belirlendi.

Projeden 18 yaşından büyük olan bankaların kredi vermesi uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı faydalanabilir.

Konut sahibi olmak isteyenler ister markalı konut üreticisinden ister mahalle arasındaki müteahhitten olsun sıfır dairlerini seçerek banka başvurusunda bulunabilir.

TÜM KONUTLARI KAPSAMIYOR

İkinci el olan konuyla proje kapsamına alınmadı. Ev sıfır da olsa tapu da devir işlemi gördüyse projeye dahil edilmemekte. Birincisi bitmiş konutlar, ikincisi belli oranda bitmiş konutlar ve yapımına başlanacak konutla krediye uygundur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.