Memurlar Dört Gözle Bekliyor: 15 Günlük Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

Memurlar Dört Gözle Bekliyor: 15 Günlük Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?
Memurlar merakla bu haberi bekliyor. Ocak ayında memur maaşları için gelem zam sonrasında maaş farkı hesaplara yatacak. Memurlar maaş farkının ne zaman yatacağını merakla araştırıyor. Maaş farkı hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Emekli ve memur maaşına ocak ayında zam yapılmıştı. Memurlar 15 Ocak’ta maaş zammının %16.48’lik kısmının alırken kalan 13.52 puanlık kısım daha hesaplara yatmadı.

Bakanlıktan gelen açıklamaya göre, Ocak maaşlarının hesaba yatırılmasıyla, %13.52 oranında ek zam ile 1 Ocak-14 Ocak arası katsayı artışından kaynaklı 14 günlük maaş farklarının da ödenmesi için sistemi kamu kurumlarına açacakları söylendi.

MAAŞ FARKIN HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Yapılan zam sonrasında memurlar 15 Ocak’ta %16.48’lik kısmını almışlardı. Geriye kalan 13.52 kısmı da hesaplara yatacak. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan gelen açıklamaya göre maaşların 15’ine yetişme ihtimali görünmüyor. Sisteme girmeleri zaman alabilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre ise Cumhurbaşkanı’nın müjde olarak açıkladığı %30 zam Meclis’te kabul edildi. Kamu görevlilerin refah düzeyini iyileştirmek için yapılan ilave zammın hızlıca hesaplara yatırılması için özveriyle çalışmalar sürüyor.

Ocak ayındaki maaşların hesaba yatırılmasıyla %13.52 oranında ilave ek zam ve 1-14 Ocak tarihlerinde katsayı farkından kaynaklı 14 günlük maaş farkının da verilebilmesi amacıyla sistemin kamu kuruluşların kullanımı için açılacağı söylendi.

ZAM HABERİ CUMHURBAŞKANINDAN GELMİŞTİ

Aralık ayında açıklanan enflasyon aylık olarak %1.18 yıllık olarak da %64.27 oalrak paylaşıldı. Böylece SSK ve Bağ- Kur emeklileri enflasyon rakamına göre %15.39 oranında zam almış oldular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuya dair açıklamalar yaptı.

Memurların maaş farkından ortaya çıkan ücretleri için bekleyişleri sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.