Detaylar Netleşiyor: 2023 Öğretmen Ataması Ne Zaman? Detaylar Netleşiyor: 2023 Öğretmen Ataması Ne Zaman?

Detaylar Netleşiyor: 2023 Öğretmen Ataması Ne Zaman? Detaylar Netleşiyor: 2023 Öğretmen Ataması Ne Zaman?
2023 öğretmen atamaları heyecanla bekleniyor. Birçok öğretmen merakla atama tarihlerini araştırıyor. Milli Eğitim Bakan Özer’den açıklama geldi. Tam tarih ne zaman? İşte detaylar...

Millî Eğitim Bakanlığı’nın her sene yaptığı atamaların bu yıl ne zaman olacağı merakla bekleniyor. Öğretmenlerin heyecanı sürüyor. Yüzlerce öğretmen adayının beklediği takvim açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Özer atama takvimini açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Özer, rehber öğretmenlere her okulda en az bir tane olması şeklinde öncelik vermeyi düşündüklerini açıkladı.

REHBER ÖĞRETMENLER İÇİN SEVİNDİRİCİ HABER!

Bakan Özer konuya dair şunları söyledi: Her sene bir branç için atama önceliği veriyoruz. 2020 yılında okul öncesi eğitimi için ağırlıkta olan atamalar yaptık. Son 20 bin atamanın 7 bin 503’ünü okul öncesi öğretmenlere verdik.

Yakın bir zamanda İçişleri Bakanlığıyla ortak bir çalışma yaptık. Bağımlılıkla mücadele için ciddi bir çalışma başladık. Bağımlıkla mücadele için farkındalık kazandıracak ve önleyici davranış üretip destekleyici mekanizmalarla alakalı olarak eğitimler vermeye başladık. Çalışmalar başarılı bir şekilde sürüyor. Başlattığımız bu çalışma gereği rehber öğretmenine olan ihtiyaç artıyor.

Sahadaki çalışmalar gereği bu sene rehber öğretmeni atamasına öncelik vereceğiz.

ATAMALAR NE ZAMAN OLACAK?

Geçen günlerde bir gazete haberinde çıkan ve Bakan Özer’e atfedilen iddianın doğru olmadığı açıklandı. İddiada şu an yeni atamaların olmayacağı söylenmişti. Fakat bu durumun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Yapılan açıklamada, Bakanın böyle bir açıklaması olmadığı söylendi. Öğretmen atamasıyla alakalı çalışmaların sona erdiğinde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Şu an için net bir tarih olmamakla beraber, 2023 yılında ki atamalar çalışmalar sona erdikten sonra kamuoyuyla paylaşılacak. Öğretmen adaylarının meraklı bekleyişi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.