Gaziantep'te Yüksek gelen elektrik faturaları CEP YAKIYOR! Elektrik Faturaları Düşecek: Milyonları İlgilendiren Fatura İçin Açıklama!

Gaziantep'te Yüksek gelen elektrik faturaları CEP YAKIYOR! Elektrik Faturaları Düşecek: Milyonları İlgilendiren Fatura İçin Açıklama!
Yüksek gelen elektrik faturaları cep yakıyor. Vatandaşı oldukça zor duruma bırakan elektrik faturaları için tasarruf yolları açıklandı! Bu yöntemleri deneyerek faturalınızda ciddi oranda tasarruf sağlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Artan fatura masrafları vatandaşın cebini yakıyor. Yüksek gelen faturalar karşısında zor durumda kalınıyor. Rahatlıkla uygulanabilecek olan birkaç yöntemle faturanızda ciddi oranda düşüş yaşayabilirsiniz.

ELEKTRİK FATURASINDA TASARRUF YOLLARI

  • Buzdolabı ve buzluğun sıcaklığını yükseltin. Buzdolabınızın 38°F altında olması gerekmeyip buzluğunuz 5°F sıcaklığında iyi çalışır. Bu dereceleri en az 10 derce düşürseniz %25’e varan bir enerji tasarrufu elde etmiş olursunuz.
  • Cihazlarınız için başka bir verim alacağınız durum ise onları duvardan 3 santim kadar uzak tutmak.
  • Panjurlarınızı kapatın. Kışın evin ısısının ortalama olarak %30’u penceren sızar. Pencereden vuran güneş ışığının neredeyse %76 oranı evlere girerek dayanılmaz bir derecede sıcaklık olur.
  • Yemek pişirirken tencerelerin kapağını kapalı tutun. Isı kaybını önleyerek yemeğin daha kısa sürede pişmesini sağlarsınız. Enerji de ise %66 oranında bir tasarruf elde edersiniz.
  • Yemek yaparken ısı kaybını önlemek için başka bir yöntem de brülörü tencerenin boyutuna göre ayarlamak olacaktır. Böylece %40 oranında enerjide kaybın önüne geçilir.
  • Elektronik cihazlarınızı toplu prizde kullanın.
  • Fırın kapaklarınızı kapalı tutun. Eski fırınlarda hava sirkülasyon sistemi olmadığından fırın kapağını biraz açık tutarlardı. Ancak şimdiki fırınlarda bu sistem mevcut. Bu yüzden fırın kapağını kapalı tutmak ısı kaybını önleyip yemeğin daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
  • Duşlarda akışlı duş başlığı kullanın
  • Kurutma makinesinin için temizleyin.

UZUN VADEDE TASARRUF

Yükselen faturalar için birçok tasarruf yönetimi açıklandı. Bunlardan hepsini kolayca uygulayabilirsiniz. Uzun vadede ciddi bir tasarruf oranı elde etmiş olursunuz. Küçük gibi görülen bu yöntemleri uygulamayı ihmal etmeyin.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.