Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Tüm Zamanların En Kalabalık Senesini Geçirdi!

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Tüm Zamanların En Kalabalık Senesini Geçirdi!
Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birisi olarak gösterilen Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı. 2022 yılına ait verileri yayınlayan yetkililer, tüm zamanların en kalabalık senesine dikkat çekti. İşte detaylar…

Ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi olan Gaziantep hem gastronomi kültürü hem de diğer tarihi yapıları ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olduğu için dört bir yanı tarihi yapılar ile dolu olan Gaziantep, özellikle dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birisi olan Zeugma Mozaik Müzesi sayesinde her sene binlerce turisti misafir ediyor.

Geçtiğimiz yıla ilişkin ziyaretçi verilerini yayınlayan yetkililer, Zeugma Mozaik Müzesi’nin son dönemlerin en kalabalık senesini geçirdiğini ifade etti. Birbirinden önemli eserlere ev sahipliği yapan müzenin, 2022 yılı içerisinde resmen insan akınına uğradığı bilgisi kaydedildi.

439 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ!

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüş olan, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden Zeugma Mozaik Müzesi’ne ilişkin yeni veriler yayınlandı. Tarihi İpek Yolu üzerinde 30 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilmiş ve 2011 yılında hizmete açılmış olan müzenin geçtiğimiz sene ziyaretçi akınına uğradığını belirten yetkililer, 2022 yılı içerisinde müzeyi 439 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

EN YÜKSEK ZİYARETÇİ SAYISI DETAYI!

Başta “Çingene Kız” ve “Mars Heykeli” mozaikleri olmak üzere pek çok tarihi eseri bünyesinde barındıran Zeugma Mozaik Müzesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, 2022 yılının dolu dolu geçtiğini belirtti. Çomak, 2022 yılı ziyaretçi verilerini ilişkin şu ifadeleri kullandı: “2022 yılının sonu itibari ile Zeugma Mozaik Müzemizi tam olarak 439 bin kişi ziyaret etti. Bu sayı müzenin kuruluş tarihinden bu yana en yüksek sayı olarak kayda geçti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.