Netflix Kimin? Netflix'in Sahibi Kim?

Netflix Kimin? Netflix'in Sahibi Kim?
Son dönemlerin en popüler film ve dizi izleme platformlarından olan Netflix, arama motorlarında sıklık ile araştırılmaya devam ediliyor. Netflix kullanıcıları ve diğer tüketiciler, Netflix’in kurulum hikayesini ve sahibini oldukça merak ediyorlar. İşte Netflix’e dair bilinmeyen gerçekler…

Ana akım medyaya karşı olan ilgilerini kaybetmiş olan birçok izleyici, rotasını dijital platformlara kaydırdı. Son dönemlerde giderek artan platform üyelikleri de bu durumu kanıtlarken pazarda resmen bir rekabet savaşı başladı. Mevcut kullanıcılarını kaybetmek istemeyen yanı sıra yeni kullanıcıları da bünyesine eklemek isteyen platformlar, yeni projeleri ile dikkat çekmeye çalıştı. Bu noktada öne çıkan platformlardan birisi de Netflix oldu.

Son dönemlerde hem yerli hem de yabancı projeleri ile dikkatleri üzerine çeken Netflix, geçtiğimiz günlerde duyurmuş olduğu abonelik ücreti zammının ardından büyük tepkiler ile karşılaştı. Yine izleyiciler tarafından en çok konuşulan platformlardan birisi olmaya devam eden Netflix, arama motorlarında da sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Kullanıcılar, Netflix’in sahibinin kim olduğunu öğrenmeye çalışıyorlar.

1997 YILINDA KURULDU!

Her ne kadar son dönemlerde popüler olmuş gibi gözükse de Netflix platformu aslında Marc Rondolph ve Reed Hastings tarafında 1997 senesinde kuruldu. Hastings ile Rondolph, şirketi Pure Atria’da tanıştı. Rondolph o dönemde Hastings’in şirketi olan Pure Atria’da pazarlama müdürü olarak çalışıyordu. Bir araya geldikten sonra şirketi Rational Software’a satan ikili, Netflix fikirleri ile yeni işlere imza atmaya başladı.

FİLM KİRALAYARAK YATIRIM TOPLADILAR!

Netflix fikirlerini hayat geçirebilmek için yatırıma ihtiyaç duyan ikili, ilk olarak film kiralamaya başladı. Bu girişimleri sayesinde 2,5 milyon dolarlık ilk yatırımlarını alan girişimciler, toplamda 16 milyon dolarlık sermaye ile sektöre giriş yaptı. ABD’de DVD satarak ve kiralayarak faaliyetlerine başlayan şirket, sonrasında DVD satışlarını durdurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.