EYT'lilere Bir Müjde Daha Geldi! Faizler Sıfırlanacak, Emeklilik Yolu Hemen Açılacak!

EYT'lilere Bir Müjde Daha Geldi! Faizler Sıfırlanacak, Emeklilik Yolu Hemen Açılacak!
EYT düzenleme çalışmalarının milletvekillerine gönderilmiş olduğunun açıklanmasından sonra yeni borç yapılandırma ve borç affı paketinden de EYT’li vatandaşları yakından ilgilendiren bir detay çıktı. İşte EYT’li vatandaşların hemen emekli olmalarını sağlayacak olan o maddeye ilişkin ayrıntılar…

Bugün düzenlenecek olan kabine toplantısı sonrasında saat 19:300 civarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları aktarılacak olan yeni yapılandırma paketi, milyonlarca borçlu vatandaşı heyecanlandırdı. Borç yükünden kurtulmak isteyen vatandaşlar paket içeriğinin açıklanmasını dört gözle beklerlerken pakette EYT’li vatandaşları yakından ilgilendiren bir maddenin olduğu da öğrenildi.

Yakın zaman içerisinde yasalaşması beklenen EYT düzenleme çalışmaları sayesinde seneler sonra emekli maaşlarına kavuşacak olan EYT’liler gün sayarken yeni yapılandırma paketinin EYT ile emeklilik bekleyenler için çeşitli avantajlar barındırdığı belirtildi.

UZMAN İSİM YAPILANDIRMA PAKETİNİ AÇIKLADI!

Yapılandırma paketinin EYT’li vatandaşlara sağlayacak olduğu avantajlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman ATV Haber’e konuştu. Duman, paket ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Yapılandırma ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu bir banka ile anlaşır ise emekli maaşından tahsil edilmek kaydıyla bir kredi yöntemi olabilir. Biz böyle bir şey olmasını bekliyoruz.”

KREDİ İLE EMEKLİLİK MÜMKÜN OLACAK!

Kulislerden gelen bilgilere göre yeni yapılandırma paketinde yüzde 1,20’lik bir kredi faizi olacak. Vade ise azami 60 ay olacak. Buna göre bu oranın doğrulanması durumunda 36 ay vade ve yüzde 1,20 faiz karşılığında 550 gün için askerlik borçlanması yapmak isteyenler, toplamda 58 bin 712 TL, aylık ise 2 bin 18 TL ödeyecek. Aynı şartlarda bir çocuk için yapılacak olan doğum borçlanması ise 76 bin 860 TL’ye ihtiyacı olan kadınlar, 95 bin 76 TL’lik bir borcun altına girecek. Borcun aylık taksiti ise 2 bin 641 TL olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.