Ev Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! Uzman İsim Konut Fiyatlarının Düşeceği O Tarihi Resmen Açıkladı!

Ev Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! Uzman İsim Konut Fiyatlarının Düşeceği O Tarihi Resmen Açıkladı!
Devlet eli ile düzenlenen konut kampanyaları ev sahibi olma hayali kuran milyonlarca vatandaşı umutlandırırken yeni fırsatçıların ortaya çıktığı öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Şeref Oğuz, konut fiyatlarının düşeceği o tarihi duyurdu. İşte detaylar…

Yüksek enflasyon sebebi ile fahiş seviyelere ulaşan konut fiyatları, son dönemlerin en büyük problemlerinden birisi haline dönüştü. Özellikle büyük şehirlerde hemen hemen her gün zamlanan konut fiyatları, ev sahibi olmanın hayalini kuran vatandaşları büyük ölçüde sarstı. Devlet eli ile düzenlenmiş olan TOKİ sosyal konut projesi ve Yeni Evim konut kredisi kampanyası vatandaşları bir nebze olsun umutlandırırken yeni fırsatçıların türediği öğrenildi.

Konut satışı yapan bazı isimlerin rayiç bedelleri olduğundan daha az göstererek alıcıların uygun kredi fırsatlarından yararlanmalarına engel olduğu öğrenildi. Ayrıca bazı müteahhitlerin de alıcıların çekecekleri kredi tutarlarını kendilerinin karar verdiği, kalan parayı da elden almak konusunda direttikleri ileri sürüldü. Tüm bu durumlar hali hazırda zamlı fiyatlara sahip olan konutların daha da zamlanmalarına neden olurken Dr. Seref Oğuz, herkesin heyecan ile beklediği düşüşün ne zaman olacağını açıkladı.

KONUT FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ!

Habertürk’e konuşan Dr. Şeref Oğuza, konut kampanyalarının açıklanması ile birlikte fiyatların yükselmeye başladığını, bazı bölgelerde 2 katına kadar çıktığını ifade etti. İmalat alanında ortaya çıkan yüksek maliyetler sebebi ile konutların inşa edilemediğine dikkat çeken Oğuz, açıklanan her konut kampanyasının da fiyatları yükselttiğini vurguladı.

O TARİHTE FİYATLAR DÜŞECEK!

Konut piyasasında beklentilerin tamamen bozulduğunu ifade eden Oğuz, fiyatlandırma politikalarının da enflasyon sebebi ile mantıklarını yitirmiş olduğunu vurguladı. Bu durum sebebi ile önümüzdeki dönemlerde de konut fiyatlarının artmasını beklediğini ifade eden Oğuz, 2023 yılının sonu 2024 yılının başı gibi fiyatların daha fazla yükselemeyeceğini ileri sürdü. Oğuz, “Fiyatlarda o dönemlerde aşağı doğru gelmek durumunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.