Türkiye Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı! Oyun Yatırımında Dünya Dördüncüsü Oldu!

Türkiye Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı! Oyun Yatırımında Dünya Dördüncüsü Oldu!
Geçtiğimiz sene Türkiye’de yapılan oyun yatırımlarıyla rekor kırıldı! Bütün zamanların yeni rekoru elde edildi. İstanbul, Avrupa’da ikinci şehir oldu. Türkiye oyun yatırımında dünya dördüncüsü oldu. İşte detaylar...

2022 senesinde Türkiye girişimcilik ekosisteminde 300 girişime 1 milyar 593 milyon değerinde yatırım. Böylece bir önceki seneye göre ekosistemde yapılan toplam yatırım tutarı da %3, işlem adedi de %10 oranında azalma gösterdi.

Geçtiğimiz sene yapılmış olan yatırım tutarı, Avrupa’da süper lig olarak nitelendirilen ülkeler arasına girmemizi sağladı. Buna göre de Türkiye toplam girişimleri yatırımlarında İrlanda, İspanya, İsveç, Fransa, Almanya, İngiltere, İsviçre ülkelerinden sonra Avrupa’da 10.sıraya yerleşti.

METAVERSE YATIRIMLARINDA ARTIŞ

Geçen yılın son çeyreğinde de ülkede 74 işlemde toplam olarak 93 milyon dolarlık girişim yatırımı gerçekleşti. Bu zaman diliminde yapılmış olan yatırım tutarı geçen senenin aynı zamanına göre %10 düştü, işlem sayısında da %9 artış oldu.

Yayınlanan verilere göre, geçen sene en çok hızlı market, yapay zeka, oyun, SaaS ile pazarlama teknolojilerine yatırım yapıldı. Getir’in aldığı 768 milyon dolarlık yatırımla hızlı market öne çıkmış oldu.

Öte yandan, geçen sene metaverse yatırımları %700 oranında büyüme göstererek en hızlı büyüyen alan olarak gözleri üstüne çekti.

İSTANBUL İKİNCİ ŞEHİR OLDU

2022 senesinde oyun girişimlerine yatırımda bütün zamanların rekoru elde edildi. Yatırım yapılan oyun girişiminde 52’den 24’e düşüş yaşanmış olsa da yatırım tutarında 265 milyon dolardan 362 milyon dolara yükselme yaşandı.

Türkiye, ABD, Singapur ve İngiltere’den sonra en çok yatırım çeken dördüncü ülke olarak listede yer aldı.

Geçen sene İstanbul’da ise, Avrupa’da Londra’dan sonra en çok oyun yatırımının gerçekleştiği ikinci şehir olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.