Kira Zamları Memuru Vurdu! Memurlar, Çalıştıkları Şehri Terk Ediyor

Kira Zamları Memuru Vurdu! Memurlar, Çalıştıkları Şehri Terk Ediyor
Konut fiyatlarında artış! Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya yaşanan göçle beraber konut fiyatları arttı. Artan fiyatlar sebebiyle birçok memur tayin kararı aldı! İşte detaylar...

Rusya ile Ukrayna savaşı sonrasında her iki ülkeden de Antalya’ya göçler yaşandı. Birçok yer ev kiraları inanılmaz derece arttı. Antalya halkı bu durumdan oldukça şikayetçi. Hem kira fiyatlarından hem de demografikte değişimin meydana gelmesinden kaynaklı endişeler var.

Yaşanan göç sonrasında, hali hazırdaki trafik sorunu da arttı. Hem trafikte ki yabancı plakalı araçların sayısı artarken hem de şehrin demografik yapısında ki değişim için halk endişeli. Bunların yanı sıra birçok ilçe de ev almaları yasaklandı.

BİRÇOK İLÇEDE İKAMET YASAĞI

Antalya’nın birçok ilçesinde yabancılar için ikamet izni kapatıldı. Konyaaltı ilçesinde ki Hurma, Sarısu, ve Liman, Alanya ilçesinde ki Kargıcak, Mahmutlar, Kestel ve Avsallar için Muratpaşa da ise Topçular, Döşemelatı’nda da AOSB2 ve AOB3 kısım mahalleri, ikamet izin başvuruları için kapatılmış durumda.

Sosyal medyaya da taşınan konuda birçok paylaşım yapıldı. Kullanıcılar, şehirdeki trafik sorununa dikkat çekerek İstanbul’dan kötü halde olduklarını söyledi. Artan kira fiyatlarına değinen kullanıcılar asıl savaş mağdurunun Antalya halkı olduğunu belirttiler.

ANTALYA’YA TAYİN ALDIRMAK İSTEMİYORLAR

Öte yandan Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, savaş sonrasında birçok önemli kiralık talebin olduğunu söyledi. Toplamda 100 binin üzerinde insanın şehre göç ettiğini belirtti.

Hüseyin Geçilmez, meslektaşlarının yaşadığı ofis sıkıntısına değindi. Hatta memur atamasıyla gelme ihtimali olanların gelmemek için çabaladıklarını ifade etti. Antalya’nın denizi ve doğasıyla muhteşem bir şehir olduğuna değinen Geçilmez, şuan da birçok insanın tayinini buraya aldırmak istemediğinden bahsetti. Artan ev ve eşya fiyatları nedeniyle bir kısım memurların köyde oturduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.