Milyonlarca İstanbulluya Müjde Açıklandı! Beklenen Metro Sonunda Açılıyor!

Milyonlarca İstanbulluya Müjde Açıklandı! Beklenen Metro Sonunda Açılıyor!
Birçok İstanbullunun merakla beklediği Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metrosu artık açıldı! Birçok semtten mesafe artık daha kısa sürecek. Yeni metronun ücreti merak edilenler arasında oldu. İşte detaylar...

İstanbulluların merakla beklediği haber sonunda geldi. Pek çok İstanbullu uzun zamandır bu müjdeli haberi bekliyordu. Artık Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı açıldı. Yeni metro hattıyla beraber İstanbul Havalimanı ulaşımı artık daha kolay olacak.

Artık Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı kullanıma açıldı. Yeni açılan metro hattı toplamda 9 istasyonuyla günlük olarak 800 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip.

YENİ METRO HATTINDA ÜCRET NE KADAR?

Kağıthane- İstanbul Havalimanı metrobüsü artık vatandaşların kullanımına açıldı. Böyle İstanbul havalimanı ulaşımları daha kolay olacak. Vatandaşların merak ettiği konular arasında olan ücret konusu da netleşmiş oldu. İstanbul Havalimanı’na gidecek olan metro hattının ücreti metrobüs ücretiyle aynı. Metro hattında kısa mesafeli yolculuk için 9.90 lira ödenecek olup havalimanına gitmek isteyenler için 12 lira olacak. İndirimli tarife olan öğrenci ücreti ise hali hazırdaki ücretin yarısı kadar. Yeni açılan metro hattında İstanbulkart ile Türkiyekart geçerli olacaktır.

YOLCULUK SÜRESİ KISALDI

Kâğıthane ile İstanbul Havalimanı arasında sefer yapacak olan metro hattıyla yolculuk süresi oldukça kısaldı. İki mesafe arası süre artık 24 dakikaya inecek. Bunun yanı sıra yeni hat ortalama olarak 4 ay kadar sonra metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı metrosu Zincirlikuyu durakları ile de entegre hale getirilecek.

Yeni metro hattıyla beraber artık İstanbul Havalimanı’na birçok semtten mesafe kısaldı. Kağıthane’den 24 dakika, Esenler ’den 45 dakika, Taksim’den 41 dakika, Göktürk’ten 12 dakika, Zincirlikuyu’dan 33 dakika, 4.Levent’ten ise 35 dakika sürecek.

Artık kullanıma açılan yeni metro hattıyla beraber İstanbul ulaşımının rahatlaması ve vatandaşların ulaşımda sıkıntı çekmemesi beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.