Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden Beyran şifa deposu olduğu dile getirilir ama içebilene! Beyran'ın Fiyatı 60 TL'yi aştı

Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden Beyran şifa deposu olduğu dile getirilir ama içebilene! Beyran'ın Fiyatı 60 TL'yi aştı
Soğuk kış günlerinde Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden Beyran ile ilgili haberleri mutlaka basında okursunuz. Beyranın nasıl bir şife deposu olduğu dile getirilir. Beyran bu yıl da soğuk havalarda en önemli besinlerden birisi ve şifa kaynağı; Tabii içebilenlere. Çünkü beyran fiyatları da zamlardan nasibi alırken, artık içebilenlerin sayısı azalıyor.

Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden bir tanesi olan Beyran, havaların soğumasıyla beraber en fazla tercih edilen yemeklerden birisi. İçerdiği besinlerle bağışıklık sistemini güçlendiren Beyran yemeği, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmamak için doğal koruyucu yemek olarak tanımlanıyor.

Beyran ustası Halil usta, pirinç, kuzu eti, sarımsak, acı kırmızıbiber oluşan Beyran'ın, gribe karşı adeta doğal bir kalkan oluşturduğunu belirtti.

FİYATI 60 LİRAYI AŞTI

Beyranın faydalarından bahseden Halil usta, “grip, nezle, soğuk algınlığı gibi ve ayak ağrılarına iyi gelir mide ağrısına iyi gelir yağsız et olduğu için her türlü hastalığa şifa olur. Bu tür hastalıklarda önde gelen Gaziantep’imize ait bir yemektir. Özellikle gribe karşı doğal bir kalkan” dedi.

Ancak 60 lirayı aşan fiyatı ile artık beyran içmek de lüks sınıfına giriyor.

Porsiyonu 60 TL’den sattıklarını belirte Halil usta, “Fiyatımız şuan 60 lira. Fiyatımız çoğu yere uygun. Bir çok yerde 60 lirayı aştı. Bizim de normalde 80 liradan satmamız gerekiyor. Çünkü günlük olarak ete her gün zam geliyor...Bizim zam yapmamız gerekiyor gelen müşterilerimizi düşünerek zam yapmıyoruz” dedi.

Ette devam eden fiyat artışları nedeniyle beyran fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Beyranın fiyatını görenler, “ Beyran, şifa kaynağı ama içebilenlere” yorumunu yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.