Ekrem İmamoğlu Anadolu Turuna Çıkıyor... Gaziantep ve Kahramanmaraş'a Gelecek mi?

Ekrem İmamoğlu Anadolu Turuna Çıkıyor... Gaziantep ve Kahramanmaraş'a Gelecek mi?
İlk durağı Kastamonu olan İmamoğlu, daha sonra İstanbul’a yoğun göç veren illeri ve kardeş belediyeleri ziyaret edecek. İmamoğlu, Gaziantep ve Kahramanmaraş'a gelecek mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. (AA)
Adı altılı masanın olası cumhurbaşkanı adayları arasında geçen ve son olarak hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilen Ekrem İmamoğlu, dikkat çeken bir geziye çıkıyor. 

DW Türkçe’den Kıvanç El’in aktardığına göre İmamoğlu, İstanbul’da yoğun nüfusu olan ve kardeş belediyelerin olduğu illere gitme kararı aldı.

İmamoğlu, ilk olarak 20 Ocak Cuma günü Kastamonu’ya gidip şehir turu atacak, esnaf ve vatandaşla görüşecek. Ardından da bazı açılış törenlerine katılacak.


Önümüzdeki haftalarda da benzer ziyaretlerini sürdürecek İmamoğlu’nun Kastamonu’nun ardından Sivas’a gitmesi bekleniyor.

İmamoğlu’nun Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat gibi İstanbul’da yoğun nüfusu olan illere de gitmesi de planlanıyor.

İmamoğlu, Karabük, Artvin, Giresun, Hakkari, gibi illerde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle kardeş belediye olan ilçelere gidip ortak yatırımları da yerinde inceleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep ve Kahranmaraşı'da gelmesi bekleniyor.


İBB, İstanbul’da nüfusu yoğun olan illerde çeşitli altyapıları üstlenip pazar yeri, otopark gibi yatırımlar yaparken, bu illerdeki çiftçilerden de ürü alarak kalkınmaya destek sağlıyor.


Gündem olan daha önceki il ziyaretleriyle kamuoyunda ‘adaylığa mı hazırlanıyor’ diye yorumlanan Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu turu öncesinde CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da bilgilendirdiği belirtildi.

İmamoğlu, Mayıs 2022’de Artvin, Rize ve memleketi Trabzon’u kapsayan üç günlük Karadeniz gezisine çıkmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.