Hayvancılık İle İlgilenenler Dikkat: Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu! Düve Alım Desteği İçin Başvuruların Son Günü Yaklaştı! Sakın Kaçırmayın

Hayvancılık İle İlgilenenler Dikkat: Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu! Düve Alım Desteği İçin Başvuruların Son Günü Yaklaştı! Sakın Kaçırmayın
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği düve alım desteği kapsamında yeni yıl başvuruları için son gün yaklaştı. Bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, destek başvurusu için son günü hatırlattı. İşte detaylar...

Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara pek çok destekte bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023 yılında da devam edecek olan destekler kapsamında başvuruları almaya başladı. Şimdilerde düve alım desteğine ilişkin başvuruları kabul eden Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan başvuruların son tarihini hatırlatan bir açıklama geldi. Açıklamada 2023 yılı destek ödemeleri tutarlarına ilişkin de bilgi yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği destek ödemelerinden biri düve desteğinden yararlanmak için bakanlık, başvuru şartı aramaya başladığını geçtiğimiz yıllarda duyurmuştu. Bu kapsamda yeni yılın başvurularını kabul etmeye başlamış olan Tarım ve Orman Bakanlığı, başvuruların sona ereceği tarihi hatırlatan bir duyuru yayınladı. Duyuru kapsamında üst limitlerde artışa gidildiğini de bildiren Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni üst limitleri hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar için duyurdu.

DÜVE DESTEĞİ BAŞVURULARI SONA ERİYOR

2023 yılında gebe düve destek üst limitini 20 bin liradan 40 bin liraya çıkarmış olan Tarım ve Orman Bakanlığı, gerçekleştirdiği duyuruda 8-15 aylık damızlık boş dişi sığır destek üst limitini ise 12 bin liradan 25 bin liraya çıkardığını ilan etti. Bu kapsamda düvelerin yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilmesi durumunda yüzde 50; diğer tedarik merkezlerinden temin edilmesi durumunda ise yüzde 40 oranında destekleneceğini duyuran Tarım ve Orman Bakanlığı, başvuruların son tarihini de açıkladı.

Düve alım desteği başvuru yerlerinin il veya ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri olduğunu hatırlatan Tarım ve Orman Bakanlığı, destek ödemelerine başvuruları geçtiğimiz ay almaya başlamıştı. Bu ay başvuruları sonlandıracak olan Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı açıklama ile son başvuru tarihinin 27 Ocak 2023 olduğunu hatırlattı.

HER TÜR DÜVE DESTEKLENMİYOR

Öte yandan her tür düve alımına destek vermeyen Tarım ve Orman Bakanlığı, etçi Irklardan angus, charolais, limousin, hereford, Belgium blue türlerini desteklerken; sütçü ırklardan ise holstein ve jersey, kombine ırklardan simenthal (Fleckvieh), brown Swiss ve montbeliard ile manda türlerini destekliyor. Bu destekten yararlanmak için düvelerin temin edilmesi gereken yerler ise şu şekilde:

  • Düve yetiştirici merkezleri
  • Hastalıktan ari işletmeler
  • Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü
  • Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri
  • Yetiştirici veya üretici örgütler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.