Borç Derdi Kalmayacak! En Kapsamlı Yapılandırmanın Detayları Belli Olmaya Başladı! İşte Bu Kapsama Dahil Edilen Kalemler!

Borç Derdi Kalmayacak! En Kapsamlı Yapılandırmanın Detayları Belli Olmaya Başladı! İşte Bu Kapsama Dahil Edilen Kalemler!
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin geleceğinin duyurulmasının arından vatandaşlar, bu kapsama hangi borçların dahil edileceğini araştırmaya başladı. Borçlandırma için nasıl ve nereye başvurulması gerektiği de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte detaylar...

Cumhuriyet tarihindeki en kapsamlı borç yapılandırma çalışmalarının başlatıldığının duyurulmasının ardından, borcu olan vatandaşlar, bu çalışmaların içerisinde hangi borçların dahil olacağını merak etmeye başladı. Borcu olan vatandaşlar, gündeme gelen yapılandırmadan yararlanıp yararlanamayacağını merak ederken bir yandan da borçlandırma için başvuruların ne zaman ve nereye yapılacağını da merak etmeye başladı.

Birçok Kişiyi İlgilendiren O Düzenlemenin Detayları Netlik Kazanmaya Başladı

Borcu olan vatandaşları ilgilendiren bu gelişme, borçlandırma düzenlemesini hani borçları kapsayacağının merak edilmesine neden oldu. Yapılacak bu yeni düzenlemenin, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı düzenlemesi olacağı açıklandı. Planlanan borçlandırma düzenlemesi kapsamına ise; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş ya da dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerinin yer alacağı bekleniyor.

Yeni Düzenlemeye Kimler Başvurabilecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma projesi olarak lanse edilen düzenlemeye başvurmak için ilk olarak güncel bir borcun olması gerekmektedir. Bu kapsamda, borçlandırma düzenlemelerine başvurmak için belirtilecek başvuru tarihleri arasında kişilerin şahsen devlet dairelerine gitmesi gerekiyor. Hazırlanan dilekçe ile devlet dairelerine gidilerek başvurular yapılacağı gibi e-posta aracılığı ile ya da internet kanalı kullanılarak, Gelir İdari Başkanlığı’na ait resmi internet sitesinden T.C kimlik numarası ile başvurular yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.