Elon Musk’ın Başı Bu Kez Kendi Attığı Tweetten Dolayı Derde Girdi!

Elon Musk’ın Başı Bu Kez Kendi Attığı Tweetten Dolayı Derde Girdi!
Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, attığı bir tweet nedeni ile mahkemelik oldu. Mahkeme neticesine göre Elon Musk’ın yüklü miktarda bir tazminat ödemesinin gündemde olduğu konuşuluyor. İşte detaylar...

Elon Musk’ın 2018 yılında atmış olduğu bir tweet, ünlü iş adamının bugüne kadar karşılaştığı en ciddi davaya dahil olmasına neden oldu. Ünlü milyarder, 2018 yılında Tesla’yı satın alacağına dair bir paylaşım yapmış ve bu paylaşım neticesinde Tesla hissedarlarında 1 milyar dolardan fazla zarara yol açtığı ileri sürülüyor. Bu konu hakkında dava edilen Elon Musk’ın avukatları ise, durumu önemsiz olarak nitelendiriyor.

Elon Musk 420 Dolara Tesla’yı Satın Alacağım Demişti

2018 yılındaki paylaşıma göre Elon Musk, 420 dolara Tesla’yı satın alacağını ve bunun için gerekli finansmanları da sağladığını ifade etmişti. Bu açıklamaya güvenerek işlem yapan Tesla hissedarları ise; Elon Musk'ın yalan söylediğini, Tesla'yı satın almadığını ve bunun sonucunda da milyar dolar seviyesine ulaşan para kaybı yaşadıklarını ifade ederek mahkeme yoluna gitti.

Elon Musk Tesla Hisselerinde Dengesizliğe Neden Oldu

Elon Musk’ın avukatları, ünlü milyarder iş adamının attığı tweette yanlış kelime seçimi yaptığını açıkladı. Ancak durum, karşı taraf avukatlarına göre pek de öyle değil. Davacı tarafın avukatlarından gelen açıklamalarda; ‘’Elon Musk, söz konusu paylaşımı bilinçli olarak yaptı ve Tesla hisselerinde dengesizlik yaşanmasına neden oldu.’’ İfadelerine yer verildi.

Elon Musk’ın Maddi Kaybı Büyük Olabilir

Mahkemenin sonuçlanmasına göre Elon Musk’ın 1 milyar dolardan daha fazla bir tazminat ödemesinin de meydana gelebileceği konuşuluyor. Durumun bu şekilde gelişme göstermesi, ünlü milyarder iş adamının ciddi anlamda maddi bir kayba ve bunun yanı sıra, itibarının sarsılması gibi bir durumla da karşılaşılacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.