Gaziantep'te İYİ Parti'de Kongre Heyecanı! 3 Başkan Adayı Kıyasıya Yarışacak

Gaziantep'te İYİ Parti'de Kongre Heyecanı! 3 Başkan Adayı Kıyasıya Yarışacak
İYİ Parti’de Pazar günü yapılacak olan İl Kongresi öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Salı günü İl Başkanlığı için adaylık açıklamasında bulunan İYİ Parti’nin Kurucu isimlerinde Mehmet Çopuroğlu adaylıktan çekildiğini duyurdu. Çopuroğlu’nun bir başka aday isim olan Tayfun Aygın ile güç birliği yaptığı öğrenildi. Çopuroğlu’nun adaylıktan çekilmesinin ardından İYİ Parti’de İl Başkan aday sayısı 3’e düştü.

İYİ Parti Gaziantep’te, İl Kongresi öncesi heyecan dorukta. 9 İlçe Başkanının Ankara’ya çağrılması ile başlayan kongre sürecinde, seçimlere tek liste ile gidilmesi yönündeki talimat, partide işlerin karışmasına neden olmuştu. Yaşanan durum karşısında partililer isyan ederken, İYİ Parti Gaziantep İl eski Başkanı Oğuz Hocaoğlu Ankara’ya gitmişti. İstediği sonucu elde edemeyen Hocaoğlu, görüşmelerin ardından siyaseti bıraktığını duyurmuştu.

4 İSİM ADAYLIK AÇIKLAMASINDA BULUNDU
Baş döndüren gelişmelerin yaşandığı İl Kongresi öncesi Mali Müşavir Halil İbrahim Demir, iş adamı Tayfun Aygın, Mehmet Başaran ve Mehmet Çopuroğlu adaylık açıklamasında bulunmuştu. ANAP İl eski Başkanı Şerif Başkülekçi’nin de İl Kongresi için nabzı yokladığı iddiaları gündeme gelmişti.

İŞ ADAMI AYGIN ADAYLIĞINI DUYURDU
İYİ Parti’de İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim iş adamı Tayfun Aygın oldu. İl Binasında düzenlenen toplantı ile adaylığını duyuran Aygın, partililerden yoğun destek gördüğünü kaydetti. Çopuroğlu’nun da Aygın lehine seçimlerden çekilmesinin ardından Aygın’ın seçimlerde şansının arttığı ileri sürüldü.

DEMİR’DEN İLÇELERE ZİYARET!
Önceki hafta adaylık açıklamasında bulunan Mali Müşavir Halil İbrahim Demir, İlçe Teşkilatlarına ziyarette bulundu. Şehitkamil, Nurdağı, İslahiye ve Şahinbey İlçe Teşkilatlarına ziyarette bulunan Demir, sonrasında ise İl Binasında bir grup partili ile bir araya geldi.

MEHMET BAŞARAN, DELEGE DESTEĞİYLE ADAY OLDU
İYİ Parti’de üçüncü aday ise Mehmet Başaran oldu. Geçtiğimiz hafta adaylık açıklamasında bulunan Mehmet Başaran, parti içerisinde sevilen bir isim olarak öne çıkıyor. Partililerin destek verdiği isim olarak görülen Başaran’ın İl Kongresi’nde elinin güçlü olduğu gelen bilgiler arasında.

Kongre öncesi Aygın ile Başaran’ın görüşme yaptığı, yeni bir birleşmenin daha gündemde olduğu da gelen bilgiler arasında.

İl Başkanlığı için 3 ismin adaylık başvurusu devam ederken, kongreden çıkacak sonuç merak konusu oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.