Gaziantep FK'nın Başkanı TOLGA BATALLI! Gaziantep'in Gururu Olan Eski Merhum Bakan Mehmet Batallı'nın Oğlu TOLGA BATALLI Gaziantep FK Başkanı Oldu.... Mehmet Batallı VE Tolga Batllı Kimdir?

Gaziantep FK'nın Başkanı TOLGA BATALLI! Gaziantep'in Gururu Olan Eski Merhum Bakan Mehmet Batallı'nın Oğlu TOLGA BATALLI Gaziantep FK Başkanı Oldu.... Mehmet Batallı VE  Tolga Batllı Kimdir?
Gaziantep FK'da aranan başkan sonunda bulundu. Gaziantep'in gururu merhum bakan Mehmet Batallı'nın oğlu Tolga Batallı Gaziantep FK'ya sahip çıktı. Vali Davut Gül ile görüşen Tolga Batallı Gaziantep futbol kulübünün yeni başkanlığını kabul etti.

Cevdet Akınal’ın istifasından sonra başkan bulamayan Gaziantep futbol kulübü nde tolga batallı kulüp başkanlığını kabul etti. Bugün Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin, OSB başkanı cengiz Şimşek ile görüşen Tolga Batallı Gaziantep futbol Kulübü’nün başkanlığını kabul etti. Tolga Batallı yarın dan itibaren kendi yönetimine oluşturmak üzere çalışmalara başlayacak.

MEHMET BATALLI KİMDİR?

Kimya mühendisi, iş adamı, sanayici, Artemis Halı - Acme Holding kurucusu, spor yöneticisi, XIX. ve XX. Dönem Gaziantep Milletvekili – 49. ve 51. Hükümet Devlet Bakanı  (D. 1944, Gaziantep – Ö. 25 Ağustos 2004, İstanbul). Baba adı Davut, anne adı Ayşe Fatma. Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Galatasaray Kimya Mühendisliği Yüksekokulu (1971) mezunu. İhtisasını ABD’de yaptı.

 İş hayatına atılarak ithalat ve ihracat işleriyle uğraştı. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Tanıtma Vakfı Kurucu Üyesi, İktisadi Kalkınma Vakfı Yöneticisi, Gaziantepspor Kurucu Üyesi ve Başkanı olarak görev yaptı.

Mehmet Batallı, 1991 ve 1995 genel seçimlerinde DYP’den XIX. ve XX. Dönem Gaziantep Milletvekili seçilerek, 20.10.1991 – 18.04.1999 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 51. Hükümette Devlet Bakanı olarak yer aldı.

Mehmet Batallı, 25 Ağustos 2004 günü İstanbul’daki hayatını kaybetti. Cenazesi önce Ankara’ya götürülerek TBMM’de tören düzenlendi. Daha sonra memleketi Gaziantep’e götürülerek; Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önünde düzenlenen tören sonrasında, Ulucami'de kılınan cenaze namazının ardından, Gaziantep Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Evli ve 5 çocuk babasıydı. İngilizce ve Fransızca biliyordu.

TOLGA BATALLI KİMDİR?

Kurucusu olduğu Holding'de Yönetim Kurulu Başkanı'dır. 2004 yılından beri İTO, Elyaf ve İplik Komite Başkanlığı ve Meclis Üyeliği yapmaktadır, 2018 yılından itibaren İTO Bünyesinde IDTM Yönetim Kurulu Üyesi'dir. Aynı zamanda Fenerbahçe Kongre Üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.