Türkiye’de en kapsamlı borç yapılandırma paketi geliyor! 31 Aralık’a kadar olan tüm borçları kapsıyor

Türkiye’de en kapsamlı borç yapılandırma paketi geliyor! 31 Aralık’a kadar olan tüm borçları kapsıyor
Son dakika haberi! Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi gündeme geliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar tüm borçlar yapılandırma kapsamına alınacak. İşte merak edilen detaylar…

Bir süredir vergi ve prim affı gibi konularla konuşulan borç yapılandırma işlemleriyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Vatandaşların devlete olan vergi, ceza ve prim borçları için Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. Paketin ana hatları belirlenirken önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilecek Kabine toplantısında değerlendirileceği öğrenildi. Yapılandırma paketiyle ilgili çok özel ayrıntılar gündeme gelirken hangi borçlar yapılandırma kapsamına alınacak? Devlete borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiren borç yapılandırması nasıl yapılacak?

31 Aralık 2022 Tarihine Dikkat

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi olacağı konuşulan bu düzenlemenin ana hatları az çok belli oldu. Buna göre 31 Aralık 2022 tarihine kadar develete olan tüm borçlar yapılandırma kapsamına alınacak. Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı verilecek. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak. Ayrıca belediyelere olan borçlar ile su ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma kapsamına alınacak. Tüm bu borçların 31 Aralık 2022 tarihinden önce olması yapılandırma işlemleri için yeterli olacak.

Faizler Silinecek Taksit Yapılacak

Anapara borcuna eklenen faiz ve gecikme faizi borçlarında önemli ölçüde silinme meydana geleceği belirtilen yapılandırma sürecinin detayları belli olmaya başladı. Daha önceki senelerde çıkan yapılandırma hakkında olduğu gibi peşin veya taksitli ödeme imkanı getirilecek. Peşin ödeme durumunda yüzde 90’a kadar borç silinmesi yapılırken isteyene taksitli ödeme kolaylığı da sağlanacak. Belirli bir tutarın altında olan borçların tamamının silinmesi de gündeme gelebilir.

Hangi Borçlar Yapılandırma Kapsamında

Vergi borçları, henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerine ait tüm borçlar yapılandırma kapsamına alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.