Hemen Hesaplarınızı Kontrol Edin, Bakanlık 3 Bin 708 TL Destek Ödemesinin Talimatını Verdi! Bakan Derya Yanık Bizzat Açıkladı

Hemen Hesaplarınızı Kontrol Edin, Bakanlık 3 Bin 708 TL Destek Ödemesinin Talimatını Verdi! Bakan Derya Yanık Bizzat Açıkladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri ocak ayı takvimi belli oldu. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. İşte detaylar...

2022 yılında pek çok destek ödemesine imza atan ve bu destek ödemelerinde artışa giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde destek ödemeleri kapsamında vermiş olduğu Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin devam etmesine karar verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği destek kapsamında yapılan ödemeler, yeni yılla birlikte zamlanırken; ödemelerin hesaba geçeceği tarih de netleşti.

Yeni yılın ilk ayında bu ödeme türünden yararlanan pek çok vatandaş ‘SED ödemeleri yattı mı?, SED ocak ayı ödemeleri ne zaman yatacak?’ gibi birtakım sorulara yanıt arıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu yılda gerçekleştirdiği SED ödemelerinin tarihine ilişkin açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Bakan Yanık, bugün SED’in ödeme takvimine ilişkin bilgi verdi.

2023 YILI ZAMMI VERİLDİ

SED ödemeleri kapsamında diğer destek ödemelerine olduğu gibi yeni yılda zamlanma gerçekleşti. Memur zammına göre artış alan SED ödemeleri, yüzde 30 oranında zamlandı. Buna göre, ocak ayı da dahil olmak üzere 2023 yılının ilk yarısında ödenecek SED tutarları ortaya çıktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre 2023 yılında okul öncesi çocuklar için 2.059,99 TL olan SED ödemesi, ilköğretim öğrencisi olan çocuklar için 3.090,00 TL; ortaöğretim öğrencisi olan çocuklar için 2.059,99 TL; yükseköğretim öğrencisi olan çocuklar için ise 3.708,00 TL olarak ödenmeye başladı. Öte yandan kuruluş bakımından ayrılan gençler için verilen SED miktarı bu yıl 1.648,00 TL’ye çıktı.

ZAMLI ÖDEMELER HESABA YATTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan SED ödemeleri ocak ayı için zamlı bir şekilde hesaplara geçti. Bu ayın yardım tutarlarını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise, yapılan ödemeler kapsamında 434 milyon 39 bin lira harcandığını ve 160 bine yakın çocuğa ödeme yapıldığını duyurdu.

Öte yandan SED yardımı başvuruları yıl boyunca devam ediyor. Başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.