Netflix’ten İstifa Haberi Geldi! Reed Hastings Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Netflix’ten İstifa Haberi Geldi! Reed Hastings Önemli Açıklamalarda Bulundu!
Dijital içerik platformu olan Netflix’in CEO’su yaptığı açıklama ile herkesi şaşırttı. 25 yıldır CEO’luk yapan ve Netflix’in kurucuları arasında yer alan Reed Hastings, aldığı karar ile ilgili açıklamayı paylaştı. İşte detaylar...

Netflix’in kurucu ortaklarından olan Reed Hastings, 25 yıldır Netflix’in CEO’luk görevini yerine getiriyordur. Reed Hastings, yaptığı bir açıklama ile görevini bıraktığını duyurdu. Hayır işlerine daha fazla vakit ayırmak istediğini ifade eden kurucu ortan ve CEO Reed Hastings, Netflix’in hisselerinin iyi olmasına odaklanmaya devam edeceğini de yaptığı açıklamada ifade etti.

25 Yıl Sonra Ayrılık Kararı

1997 yılında posta yolu ile DVD gönderme hizmeti vermeye başlayan Netflix, daha sonrasında dijitalleşme kararı alarak milyonlarca abone sayısına ulaşmayı başardı. Dünya genelinde en çok abone sayısına sahip olan dijital içerik platformları arasında yer alan Netflix, son çeyreğinde 7,7 milyon abone sayısına ulaşmıştı. Bu dönem için beklentiler ise 4 milyon civarında bir abone sayısına ulaşmaktı.

’25 Yıl İçin Çok Gururluyum’

25 yıllık CEO’luk görevini bıraktığın açıklayan Reed Hastings açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’ Son yıllarda yönetimi giderek daha fazla yönlendiriyordum ve şimdi görevimi bırakmanın doğru zamanı. Yönetim kurulumuz devir teslim sürecini yıllardır planlıyordu, kurucular bile evrim geçirmeli. İlk 25 yılımız için çok gururluyum ve gelecek 25 yılımız için de çok heyecanlıyım.’’ Kurucu ortaklar arasında yer alan Reed Hastings yerine CEO görevi için Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Greg Peters ile Netflix’in Programlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ted Sarandos getirildi. İki isim de eş-CEO olarak Netflix’in bünyesinde görev alacak. Reed Hastings bu durumu; ‘’Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates gibi yönetim kurulu başkanı olarak görev alacaklar.’’ ifadeleri ile değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.