Çocuklar Heyecanlı, Veliler Mutlu: 2022-2023 Eğitim Ve Öğretim Sezonu İlk Dönemi Sona Erdi! Karneler O Saatte Dağıtıldı!

Çocuklar Heyecanlı, Veliler Mutlu: 2022-2023 Eğitim Ve Öğretim Sezonu İlk Dönemi Sona Erdi! Karneler O Saatte Dağıtıldı!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayınladığı takvime göre, 2022-2023 eğitim ve öğretim sezonunun ilk döneminin sona ereceği tarih geldi. Karne günü ve saati de belli oldu. İşte detaylar...

Eğitim ve öğretime ilişkin her sene başında bir takvim yayınlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yayınladığı takvim içerisinde eğitim ve öğretim sezonunun başlangıç ve bitiş tarihinin yanı sıra ara tatillere ilişkin de bilgi vermeye başladı. Önceden sadece sömestr tatili ya da yarıyıl tatili olarak bilinen 15 günlük tatil gerçekleştiren MEB, son birkaç yıldır ara tatilli ve sömestr tatilli bir program hazırlayarak, eğitimi daha verimli hale getirmeyi başardı.

MEB’in verim aldığı yeni sistem kapsamında iki ara tatil ve bir sömestr tatili ile bir yaz tatili olmak üzere dört ayrı tatil yer almaya başladı. Bu kapsamda ilk ara tatilini kasım ayında yapan öğrenciler, yarıyıl tatili için gün sayar hale gelmişti. MEB’in duyurduğu takvime göre, 2022-2023 sezonu eğitim ve öğretim için ara tatil dönemi geldi.

2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEZONU ARA VERDİ

MEB’ten yayınlanan 2022-2023 sezonu eğitim ve öğretim takvimine göre, öğrenciler ve öğretmenler 20 Ocak 2023 Cuma günü yani bugün itibariyle yarıyıl tatiline çıktı. Yarıyıl tatilinde bol bol dinlenecek olan öğrencilerin karne alma saatleri de ortaya çıktı.

Karnelerini de bugün alan öğrenciler, tam gün değil birkaç saatliğine okula gitti. Karne gününü coşkulu bir şekilde kutlayan öğrencilerden sabah saatlerinde okula gidenler karnelerini 09:00 ile 10:30 saatleri arasında alırken, tam ve öğlen saatlerinde okula gidenler ise karnelerini 11:00 ile 12:00 saatleri arasında alarak resmi bir şekilde tatile başladı.

2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEZONU HAZİRAN’DA SONA ERECEK

Öte yandan yarıyıl tatilin başlamasıyla birlikte veliler ve öğrencilerin gözleri ikinci ara tatil tarihine ve okulun kapanacağı zamana döndü. Bu kapsamda MEB, öğrencilerin ikinci ara tatilini nisan ayında gerçekleştirecek.

MEB’in takvimine göre, 12 Eylül 2022 tarihinde başlayan 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin sona ereceği tarih de belli. Öğrenciler, 16 Haziran 2023 tarihinde bu sezonun son dersine girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.