Yeni Evim Konut Projesinin Detayları Belli Oldu! Kredilerin Ödeme Planları Açıklandı!

Yeni Evim Konut Projesinin Detayları Belli Oldu! Kredilerin Ödeme Planları Açıklandı!
Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için devlet, farklı projelere imza atmaya devam ediyor. İlk olarak alt gelir grubunda olan ailelerin ev sahibi olabilmesi için çalışmalar başlatılmıştı. İşte son detaylar...

Yalnıza sıfır konutlar için geçerli olan yeni evim konut projesinde ilk etapta 100 bin aile ev sahibi olması planlanıyor. Orta gelirli ailelerin yararlanabildiği konut projesi için başvurular 16 Ocak 2023 tarihinde erişime açıldı. Konut projesi için başvuruların başlaması ile birlikte orta gelir düzeyindeki vatandaşlar, başvuru şartlarını ve kredilerin geri ödeme planlarının nasıl olacağını araştırmaya başladı.

Kredi Faiz Tutarları Belirlendi

İlk olarak 100 bin ailenin ev sahibi olacağı yeni evim konut projesi kapsamında 2 milyon TL’ye kadar alınacak krediler için 0,69 faiz, 2 milyon ile 4 milyon TL arasındaki evler için alınacak krediler için 0,79 faiz, 4 milyon ile 5 milyon TL arasındaki evler için ise 0,99 faiz oranı ile birlikte 15 yıl vade süresi geçerli olacak.

Yeni Evim Konut Projesinin Geçerli Olacağı İller

Yeni evim konut projesi, belirli iller için geçerli olacaktır. Farklı bölgeler dahilinde kategorize edilen illerde, vatandaşların gelir düzeyleri de yaşadıkları illere göre hesaplanacak. Buna göre birinci bölgede İstanbul yer alırken ikinci bölgede ise; İzmir, Antalya, Muğla, Mersin ve Bursa illeri yer alıyor. Kişilerin bu illerde bulunan evlerden satın almak istemesi durumunda ise, ikamet etme şartı aranmayacak.

Yeni Evim Konut Projesinin Katılım Şartları

Bu projeye katılacak kişilerin ilk olarak hane halkının toplam geliri dikkate alınacak. Projeden yararlanmak isteyen kişilerin, son bir yıl içerisinde konut almak istediği ilde konut satışı yapmamış olması ve herhangi bir konuta sahip olmaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.