Yarı Yıl Tatili Geldi Çattı! Yarı Yıl Tatili Uzatıldı Mı? Tatil Kaç Gün Sürecek?

Yarı Yıl Tatili Geldi Çattı! Yarı Yıl Tatili Uzatıldı Mı? Tatil Kaç Gün Sürecek?
2018 yılında uygulanmaya başlayan ara tatiller ile öğrencilerin yaz tatillerinin süresi kısaltıldı. Bu sayede öğrencilerin, dönem içerisinde de tatil yapabilmesine ve dinlenebilmesine imkan sunuldu. İşte detaylar...

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk yarısı 20 Ocak 2023 Cuma günü sona eriyor. Öğrencilerin heyecanla bekledikleri karne gününün gelmesi ile tatil planları da yapılmaya başladı. İlkokul, orta okul ve lise öğrencileri için tatil bugün başlıyor. 2018 yılında yapılan yeni düzenleme ile yarı yıl tatili öncesi ve sonrasında ara tatiller eğitim öğretim hayatına dahil edildi. Bu sayede birçok öğrencinin, yarı yıl tatilinden önce de dinlenebilmesine imkan sunuldu. Bugün başlayacak olan yarı yıl tatilinin kaç gün olduğu öğrenciler tarafından olduğu kadar veliler tarafından da merak edilen sorular arasında yer alıyor.

2023 Yarı Yıl Tatili Uzatıldı Mı?

Son günlerde birçok sosyal platformda yer alan haberler hem öğrencilerin hem de velilerin aklını karıştırdı. On beş gün olarak belirlenen yarı yıl tatilinin uzatıldığına dair haberin yayılması, özellikle veliler tarafından yapılan tatil planlarını karıştırdı. Ancak, birçok sosyal medya platformunda yer alan bu haberlere dair resmi herhangi bir haber bulunmamaktadır. Dolayısı ile ara yıl tatili planlandığı gibi 20 Ocak Cuma 2023 tarihi ile 3 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hafta sonları ile ara yıl tatili toplamda 16 gün olacak.

MEB’den 2023 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi Açıklandı

Akıl karıştıran haberlere son vermek için MEB, 2023 eğitim öğretim yılına ait güncel takvim bilgisini paylaştı. Bu takvime göre 2023 yılı içerisindeki plan; 20 Ocak-3 Şubat yarı yıl tatili, 17-20 Nisan arası ikinci dönem ara tatili ve 16 Haziran ise, 2022-2023 eğitim öğretim yılın son günü olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.