Gaziantep'te EV ALMAK ARTIK HAYAL! Gaziantep'te Konut Fiyatları Füze Gibi Yükseldi...

Gaziantep'te EV ALMAK ARTIK HAYAL! Gaziantep'te Konut Fiyatları Füze Gibi Yükseldi...
Hükümet tarafından başlatılan Yeni Evim Konut Kampanyası kapsamında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, rayiç bedel sorunu ile karşı karşıya. Düşük vergi ödemek isteyen inşaat firmaları ve satıcılar, konutun fiyatını resmi işlemlerde düşük gösteriyor, ev sahibi olmak için kredi kullanmak isteyen vatandaşa daha düşük oranda kredi çıkıyor. Bu kampanyada da olan yine ev sahibi olma hayali kuran vatandaşa oluyor...

Orta gelirli aileler için başlatılan Yeni Evim Konut Kampanyası’nda başvurular 16 Ocak’ta başladı. Kampanya kapsamında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bankalara akın ederken, ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de konut fiyatları yükseldi. Söz gelimi kampanya öncesi 1 milyon 800 bin TL bedel ile satışa sunulan bir konutun fiyatı birkaç gün içerisinde artarak 2 milyon 300 bin TL’ye yükseldi. Artan konut fiyatları mağdur ederken, satıcıların ve inşaat firmalarının fiyat oyunu vatandaşı olumsuz etkiledi.

VATANDAŞIN HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ!

Daha az vergi ödemek isteyen kimi satıcı ve inşaat firmalarının rayiç bedel oyunu, kredi kullanmak isteyen vatandaşı mağdur etti. Örneğin 2 milyon TL bedel ile satışa sunulan bir konutun bedeli resmi evraklarda bu bedelin oldukça aşağısında bir fiyata gösteriliyor. Bu durumda ev sahibi olmak isteyen vatandaşa evin bedeli kadar değil daha az miktarda kredi çıkıyor. Vatandaş ihtiyaç duyduğu krediye erişemeyince ev sahibi olma hayalleri de suya düşüyor. 

HEM FİYAT ARTIRIYOR HEM DE VERGİ KAÇIRIYORLAR!
Sıfır konutlarda 1,5 milyon TL’den başlayan konut fiyatlarının kampanya sonrası 2 milyon TL’ye yükseldiği biliniyor. Bazı uyanık inşaat firmalarının bu tutumu hem piyasaları hem de ev sahibi olma hayali kuran vatandaşı olumsuz etkiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konut ilanları ile ilgili inceleme başlatırken, inşaat firmalarının bu oyununun da göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Vatandaşlar, fiyat artıran ve satış sırasında ise resmi evrakta konut fiyatını düşük fiyattan göstererek vergi kaçıran inşaat firmaları hakkında yasal işlem başlatılması konusunda talepte bulundu… 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.