Memur ve emekli zammı Resmi Gazete’de yayımlandı, zam oranı kesinleşti! Hemen arkasından 14 günlük maaş farkları ödemeleri için tarih geldi!

Memur ve emekli zammı Resmi Gazete’de yayımlandı, zam oranı kesinleşti! Hemen arkasından 14 günlük maaş farkları ödemeleri için tarih geldi!
Enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından alacakları zam oranı belli olan memur ve emeklilerin zammına ilişkin Resmi Gazete’de karar yayımlandı. Karar sonrası memurların maaş farkının yatacağı tarih de belli oldu.

Yeni yıl zammı geçtiğimiz haftalarda belli olan memur ve emekliler için önemli olan enflasyon rakamlarının altta kalması, hükümeti harekete geçirdi. Refah payı zammı ile maaş zam oranını artıran hükümet adına açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Memur ve emeklilerin maaş zammını yüzde 30 duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, refah payı ile zam oranının artırıldığının altını çizdi. Ancak yetişmeyen hesaplamalar nedeniyle memurlar yüzde 30’luk maaşın yüzde 16,48’lik kısmını alabildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hesaplamaları sebebiyle maaşlarına gelen zammın bir kısmını alabilen memurlar için 14 günlük maaş farkları ödemeleri de ortaya çıkmıştı. Bu kapsamda zamlarının yüzde 13,52’lik kısmını alacak olan memurlar için tarih açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi.

CUMA GÜNÜNE KADAR FARKLAR HESAPLARDA

Ocak ayı için yüzde 30 zammı garantileyen memurların peşin olarak yatan maaşları nedeniyle ocak ayının ilk gününden 15’ine kadar geçen 14 günlük sürede bir maaş farkı oluştu. Bu farktan kaynaklı olan ödemeler hesaplamalar yetişmediği için ayın 15’inde memurlara aktarılmadı. 14 günlük maaş farkları ödemelerine ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ‘cumaya kadar’ diyerek bu haftaya işaret etti. Elitaş’ın açıklamalarında ise şu ifadeler yer aldı:

“Pazar günü yansımış olacaktı. Geçen hafta geçirebilseydik, cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15’inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi. Çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur.”

RESMİ GAZETE MAAŞ ZAMMI YAYINLANDI

Öte yandan bir süredir emekli ve memurlara gelecek olan maaş zammının yasallaştırılması bekleniyordu. Sözlü olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan maaş zammı, yüzde 30 olarak kayda geçmişti. Ancak, zammın Resmi Gazete’de yayımlanması için ön süreç yetişmemişti. O süreç tamamlandı.

Sürecin tamamlanmasının ardından memur ve emeklilere yüzde 30 zam yasası Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylelikle ocak ayının ilk yarısı için yüzde 30 zam alan emeklilerin güncel maaş oranı kayıt altına alınmış oldu. Genelgede en düşük emekli maaşı için kullanılan ‘3.500’ ibaresinin ‘5.500’ şeklinde değiştiği bilgisi de yer aldı. Bu maddeyle ise, en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’ye yükseltildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.