Aman dikkat: Gaziantep'te Gayrimenkulü olanları ilgilendiriyor! Kaçırırsanız ceza ödemek zorunda kalırsınız… 2023 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri belli oldu!

Aman dikkat: Gaziantep'te Gayrimenkulü olanları ilgilendiriyor! Kaçırırsanız ceza ödemek zorunda kalırsınız… 2023 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri belli oldu!
Tapu sahibi olan kişilerin Emlak Vergi Kanunu’na göre ödemesi gereken emlak vergisi tarihleri 2023 yılı için de netleşti. İşte 2023 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri…

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Gelir İdaresi Dairesi Başkanlığı’nın topladığı vergiler, 2023 yılına zamlı giriş yaptı. Aynı zamanda belediyelerin de aldığı vergilerin de zamlarına ilişkin hususa dair görüşmeler başlarken, zam öncesi haber vergi ödemesi takviminden geldi. Bu vergilerden biri olan emlak vergisi için ödeme tarihleri böylelikle netlik kazanmaya başlamış oldu.

Tapu sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi kapsamında her yıl iki ayrı taksit şeklinde alınan ödemelerin ilk taksit ödemesi için belirlenen tarih 2023 yılı itibariyle yaklaşmaya başladı. Emlak Vergi Kanunu’na göre tapu sahiplerinin ödemesi gereken vergi türü olan emlak vergisinin ilk taksit ödemesini kaçıranların ödemesi gereken cezai işlem oranı da netleşti.

EMLAK VERGİSİ İLK ÖDEMELERİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre ülke sınırları içerisinde yer alan tüm yapılar için alınan bina vergisi ile arsalardan alınan arazi vergisinin yanı sıra arsanın ya da binanın sahibi, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa söz konusu gayrimenkulü sahibi gibi kullananların ödemesi gereken vergi türü olan emlak vergisi ödeme takvimi netlik kazanmaya başladı. Özellikle ilk vergi döneminin yaklaştığı öğrenildi.

Her yıl iki ayrı taksit halinde alınan emlak vergisinin belediyelerce tahsil edileceği ilk taksit dönemi mart, nisan ve mayıs olarak açıklandı. İkinci dönem ödemeleri kasım ayında olacak olan emlak vergisinin ödenmemesi halinde gelecek olan zam da netleşti.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİNİ GECİKTİRENLER CEZA YİYECEK

Ödemelerin gecikmesi halinde emlak vergisi cezai işlem oranınca faiz alınacağı da öğrenildi. Bu kapsamda ödenmesi gereken bedel üzerinden belirlenecek olan cezai işlem oranı yüzde 1,6 olarak açıklandı.

Öte yandan emlak vergisi muafiyeti almak isteyen vatandaşların; ev hanımı, dul, işsiz, şehit yakını, gazi veya emekli olmasının şart olduğu öğrenildi. Aynı zamanda 200 metrekareden küçük tek yapılar için de emlak vergisi ödenmesi şart değilken; muafiyet için başvuru adresinin belediyeler olduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.