Pos Cihazı Kullananlar Dikkat! İş Yeri Sahipleri İçin Kritik Tarih Belli Oldu!

Pos Cihazı Kullananlar Dikkat! İş Yeri Sahipleri İçin Kritik Tarih Belli Oldu!
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni yapılan açıklamalar, iş yeri sahiplerini yakından ilgilendiriyor. İş yeri sahipleri için yapılan yeni düzenlemelerde tarih belli oldu. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca yapılan yeni açıklamalarda, iş yerlerinde post cihazı bulundurma zorunluluğu geliyor. Bu duruma ilişkin net tarihte belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, bilanço esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflere, iş yerinde kredi kartı okuyucusu (POS cihazı) bulundurma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor.

Pos Cihazı İçin Tarih Belli Oldu

Bakanlık tarafında, mükellef işlemlerinin ve finansal hareketlerinin izlenmesi, vergiyi doğuran olayların tespit edilmesi ve kayıt dışılıkla mücadele amacı ile gerekli önlemlerin alınmasına yönelik düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda yer alan çalışmalar arasında iş yerlerinde post kullanımının zorunlu hale getirilmesi de yer alıyor. Düzenleme kapsamında, söz konusu mükelleflerin 1 Nisan'dan itibaren iş yerlerinde POS cihazı bulundurmaları gerekecek.

Süreç Nasıl İlerleyecek?

1 Nisan 2023 tarihinden itibaren zorunlu hale gelmesi planlanan post cihazı kullanımlarına ilişkin alınan bilgilere göre; POS cihazı bulundurma zorunluluğunun ardından işe başlayanlar başlangıç tarihinden, daha sonraki bir dönemde bu kapsama dahil olan tüccarlar ise, bilanço esasına göre defter tutmaya başladıkları zamandan itibaren 1 ay içinde bu yükümlülüğü yerine getirmek zorunda olacak. Buna karşın mevcut düzenlemeler gereğince yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanmak zorunda olanlar, ayrıca bir POS cihazı almayacak.

Kart ile Yapılan Alışverişler Arttı

Birçok müşterinin ödemelerini kredi kartı ya da banka kartı gibi araçları ile gerçekleştirmesi de göz önüne alınarak düzenlenen kararlar neticesinde, post cihazı olmadığı için ödeme yapamayan ve dolayısı ile alışveriş sürecini tamamlayamayan kişilerin mağduriyet sorunlarının da ortadan kalkması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.