Twitter’ın Gelirleri Düştü! Elon Musk’ın Yeni Hamlesi Ne Olacak?

Twitter’ın Gelirleri Düştü! Elon Musk’ın Yeni Hamlesi Ne Olacak?
2022 yılının ekim ayında, en çok tercih edilen sosyal platformların arasında yer alan Twitter Elon Musk tarafından satın alınmıştı. Elon Musk’ın satın alma işleminden bu yana Twitter büyük kayıplar vermeye devam ediyor. İşte detaylar...

2022 yılında Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmıştı. Bu gelişmenin akabinde Elon Musk tarafından yapılan radikal hareketler, dünya çapında büyük ses getirdi. Oldukça geniş bir kitle tarafından yanlış olarak kabul edilen politikaları uygulamaya devam edene Elon Musk, çok sayıda çalışanını işten çıkartması ile de daha büyük tepkilerin hedefinde kaldı. Şirket üzerinde yanlış politikaları sürdüren Musk, Twitter’ın ciddi oranda bir kayıp yaşamasına neden oldu.

Twitter’a Artık Reklam Verilmiyor

Birçok firma, yaşanan bu gelişmelerin ardında Twitter’a reklam vermeyi durdu. Reklamlardan elde edilen gelir kaynağının da kesilmesi ile Twitter, değer kaybetmeye devam ediyor. Birçok çalışanın işten çıkartılmasının yanı sıra, Twitter’ı satın almasının ardından mavi tik için ücret talep edilmesi de birçok kişinin bu platformdan geri çekilmesine neden oldu. Peş peşe yaşanan bu gelişmeler, kurumsal reklam verenlerinde en çok tercih edilen sosyal platformdan çekilmesini sağladı. Bu durum da Twitter’ın gelirinde de ciddi kayıplar yaşandı.

Gelirleri Yüzde 40 Düştü

The Information’un verdiği bilgiye göre, reklam veren firmaları oldukça rahatsız eden çalışanların işten çıkartılması, mavi tik için ücret talep edilmesi ve izlenen şirket politikalarının yanlış olmasına rağmen istikrarlı bir şekilde bu politikaların sürdürülmesi gibi sorunlar ile Twitter'a karşı tepki verilmesi sonucu platformun ciddi şekilde değer kaybettiğini açıklayan bir rapor yayınlandı. Bu raporlar ile sosyal medya şirketinin 17 Ocak'taki günlük gelirinin, bir yıl önceki aynı güne göre yüzde 40 daha düşük olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.