973 Milyon 781 Bin Lira Ödenek! Hayvancılık Sektörü İçin Yeni Bütçe Planlaması Yapıldı!

973 Milyon 781 Bin Lira Ödenek! Hayvancılık Sektörü İçin Yeni Bütçe Planlaması Yapıldı!
Hayvancılık sektörünün devam edebilmesine imkan sunan yeni projeler yolda! Bu yıl içerisinde hayvan hastalıkları ile mücadele ve altyapının geliştirilmesini sağlamak amacı ile hazırlanan projeler için önemli miktarda bir bütçe ayrıldı. İşte detaylar...

2023 Yılı Yatırım Programı verilerine göre, 2023 yılında devam eden hayvancılık sektörünü yakından ilgilendiren projeler için 342 milyon 409 bin liralık bütçe ayrıldı. Aynı zamanda, yeni projeler için de 631 milyon 372 bin liralık bir kaynağın ayrılmasına karar verildi. Böylece hayvancılık sektöründe gerçekleştirilecek hem yeni projeler hem de geliştirilmeye devam eden projeler için toplamda 973 milyon 781 bin liralık bir bütçe ayrılmış oldu.,

Bütçenin En Büyük Payı Hayvan Hastalıklarına Gidecek

Hayvancılık yatırımları için ayrılan bu yılkı bütçede en büyük payı, yurt genelinde uygulanacak Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Projesi aldı. Proje kapsamında bu yıl 315 milyon lira yatırım yapılacak. Bu proje kapsamında bakım onarım, müşavirlik ve makine teçhizat alımı gibi çalışmalar yürütülecek. Projenin bu yıl bitirilmesi planlanıyor. Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Projesi’ni Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi takip ederek, ayrılan bütçeden 169 milyon liralık pay aldı.

Çeşitli İllere Hizmet Binaları İnşa Edilecek

Hayvancılık altyapısının geliştirilmesi için tasarlanan projeler kapsamında, projeye aktarılan kaynak ile tarım aleti, makineleri ve cihazlarının alımı ile hizmet binası ve hayvan pazarının yapımı gerçekleştirilecek. Hayvansal Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında da bu yıl inşaat, tarım alet ve makineleri için 120 milyon liralık yatırım yapılacak. 2019'da başlayan ve 13 ilde uygulanan projenin iki yılda bitirilmesi öngörülüyor.

Kuduz Hastalığına Karşı Aşılama Çalışmaları Yapılacak

Nedeni ve tedavisi hala bir muamma olan kuduz aşısına karşı alınan tek tedbirin aşılama olmasından dolayı, Kuduz Hastalığına Karşı Oral Aşılama Projesi için de 51 milyon 957 bin lira kaynak sağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.