Gazianteliler Dolandırıcıların Yeni Tuzağı İfşa Oldu! Aman Dikkat, Araç Muayenesi İçin Randevu Olmadan Okumanız Gerekiyor; Yoksa Dolandırılabilirsiniz…

Gazianteliler Dolandırıcıların Yeni Tuzağı İfşa Oldu! Aman Dikkat, Araç Muayenesi İçin Randevu Olmadan Okumanız Gerekiyor; Yoksa Dolandırılabilirsiniz…
Araç muayene işlemi için randevu alıp ödemeyi internet sitesi üzerinden yapmaya çalışan bir vatandaş dolandırıcıların kurbanı oldu. Başına gelen anlatan vatandaşlar, diğer otomobil sahiplerini uyardı. İşte detaylar...

Bilişim sektörünün gelişmesiyle birlikte sadece avantajlı gelişmeler yaşanmadı. Aynı zamanda kötü niyetli kişiler de düzenledikleri siber saldırılar ile vatandaşların mali ya da şahsi bilgilerini çalmak için kendilerine yeni bir alan aştı. Adeta bilişim sektörü dolandırıcılığı günden güne tırmanırken; dolandırıcılar bu kez kimselerin aklına gelmeyecek bir alanı seçti: araç muayene istasyonunu randevu sitesi!

Araç muayene istasyonunu randevu sitesinin birebir kopyasını yapan dolandırıcılar, ödeme bilgilerinin girilmesinin ardından randevu hatası vererek pek çok vatandaştan defalarca ödeme aldı. Bu nedenle binlerce TL dolandırılan vatandaşlar, dolandırıldıklarını ise iş işten geçtikten sonra anladı. O vatandaşlardan biri olan Cem Ulcay ile Serbay İnteractive Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Gözütok, vatandaşları uyaran açıklamalarını arka arkaya gerçekleştirdi.

“İLK ÇIKAN LİNKE TIKLAMANIN HATASINI YAŞIYORUZ MAALESEF”

İHA’nın özel haber olarak vatandaşlar ile buluşturduğu yeni dolandırıcılık tuzağı kapsamında mağdur olan vatandaş Cem Ulcay, yaptığı hataları anlattı. Diğer vatandaşları da bu sayede uyaran Cem Ulcay, şu ifadeleri kullandı:

“Ödemenin internet üzerinden yapılmadığını bilmiyorduk. İnternet üzerinden gerekli kart bilgilerimi girdiğimde hatalı işlem uyarısı aldık. Ödeme alınmadığına dair 2 kez yapıldığında ise bu aynı hatanın devam ettiğini görünce dolandırıldığımızın farkına vardık. Arama motoru üzerinden giriş yaptığımızda ilk çıkan linke tıklamanın hatasını yaşıyoruz maalesef. Orijinal sitesi tamamı ile 3 ya da 4 sekme altında çıkıyor. Tabii bu vatandaşın dikkatini çekmiyor ne yazık ki. Site birebir çünkü, kopyasını yapmışlar. İnsan aldanabiliyor ne yazık ki. Yaklaşık 3 bin 200 lira kadar bir meblağ dolandırıldık. Bugün tekrardan siteye girdiğimizde sitenin kapatıldığını gördük.”

“BİRİNCİ ÇIKAN SONUÇ BANKANIN KENDİ WEB SİTESİ OLMAYABİLİR”

Öte yandan Düzce’de hizmet veren Serbay İnteractive Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Gözütok, bu olayların sıklaşması sonrası vatandaşları uyaran detaylı bir açıklamada bulundu. Özkan Gözütok, açıklamalarında en çok dolandırıcılık tuzaklarının bankacılık sektöründe kurulduğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“En çok bankacılık sektöründe bu tüp dolandırıcılıklar yaşanıyor. İnternet sitesine girdiklerinde örneğin bir banka sitesi diyelim, genelde dolandırıcılar şöyle bir dolandırıcılık taktiği uyguluyorlar. Bankanın isminden bir harf çıkartarak yine baktığınızda dalgınlığınızda o bankanın ismini okumuş sanıyorsunuz ama detaylı baktığınızda aslında bir harfinin olmadığını görüyorsunuz. Domain adresini yani internet adresini teyit edilebilir, onun haricinde daha önce o kurumun sitesine girmişse zaten bir göz aşinalığı vardır. Oradan da bir tespit yapabilirler. Google'dan siteye girmeye çalışıyorsa eğer Google'a bankanın adını yazdığında birinci çıkan sonuç illaki bu bankanın kendi web sitesi olmayabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.