ASAL Sevk Belgesi Nasıl Alınır? ASAL Sevk Belgesi İçin Nereye Başvurmak Gerekir?

ASAL Sevk Belgesi Nasıl Alınır? ASAL Sevk Belgesi İçin Nereye Başvurmak Gerekir?
Askerlik yerlerinin açıklanması ile birçok kişi ASAL sevk belgelerinin nereden ve nasıl alınacağını araştırmaya başladır. Askerlik görevini yerine getirecek kişiler tarafından araştırılan bu konu, yetkili merciler tarafından net bir şekilde açıklandı. İşte detaylar...

Askerlik görevini yerine getirmek için gün sayan kişiler, askerlik yapacakları yerlerin açıklanması ile şimdi de ASAL sevk belgelerini nereden ve nasıl alacaklarını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili açıklamalar ve askere gidecek adayların ASAL sevk belgelerini alabilmeleri için izlemesi gereken yollar tek tek açıklandı.

2023 Bedelli Askerlik Yerleri Belli Oldu

Bu yıl için bedelli askerlik başvurusu yapanlar, askerlik yapacakları yerlerin açıklanmasını bekliyordu. Askerlik yapılacak yerlerin açıklanmasının ardında asker adayları, ASAL sevk belgelerini nasıl alabileceklerini ve hangi kanallar aracılığı ile bu belgeye ulaşabileceklerini araştırmaya başladı. E-devlet üzerinden yapılacak işlemler, kişilerin T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifrelerini sisteme girmeleri ile erişilebilir duruma getirildi.

ASAL Sevk Belgesi Nasıl Alınır?

ASAL sevk belgesini almak için e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra hizmet seçimi menüsünden, ASAL sevk işlemleri menüsüne girilerek gerçekleştiriliyor. Sistemde yer alan er sınıflandırma sonucunun görülmesinin ardından, sevk bilgilendirmesi seçeneği tıklanıyor ve sevk kişisel bilgiler ile sevk başvuru bilgilendirme seçenekleri ile sevk belgesi oluşturuluyor. E-devlet üzerinden gerçekleştirilebilen bu işlemler, T.C kimlik kartı ile askerlik şubelerinden de gerçekleştirilebilmektedir.

ASAL Sevk Belgesinden Sonra Hangi İşlemler Yapılacak?

ASAL sevk belgesine başvurulmasının ardından, gerekli sağlık kontrolleri gerçekleştirilir. Sevk işlemlerinin yapılmasının ardından yol ve yemek ücretleri kişi adına PTT sistemlerine yatırılır. Kişilerin PTT kartlarını aktif etmesi ile PTTmatikler aracılığı ile ücretlere ulaşması mümkün olduğu gibi kimlik kartı ile PTT şubelerinden de ücretlere erişim sağlanabilir. Eğitim merkezine giderken sevk kağıdının, kimlik kartının ve var ise sürücü belgesinin mutlaka alınması gerekmektedir. Sevk belgesinin kaybı ya da unutulması durumunda ise, askerlik şubelerine tekrar başvuru yapılması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.