Kamuda Çalışan İşçilerin İçin Kritik Tarih Geldi! Zam Oranlarının Konuşulacağı Görüşmeler Bugün Başladı! İlk Açıklama TÜRK-İŞ’ten…

Kamuda Çalışan İşçilerin İçin Kritik Tarih Geldi! Zam Oranlarının Konuşulacağı Görüşmeler Bugün Başladı! İlk Açıklama TÜRK-İŞ’ten…
Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin 2023-2025 döneminde maaşlarına etki edecek zam oranlarının konuşulacağı görüşmeler başladı. İlk açıklama TÜRK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar’dan geldi. İşte detaylar...

Kamuda çalışan memurlar gibi işçiler de bir süre önce uygulamaya alınan toplu iş sözleşmelerince zam almaya başladı. Bu iş sözleşmelerinin konuşulacağı tarih, kamu işçilerinin bir kısmı için yaklaştı. 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendirecek olan sözleşme görüşmeleri öncesinde çalışmalar, TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu tarafından masaya yatırıldı. Ardından işçileri ilgilendiren ilk açıklama geldi.

2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği ‘Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne dair taleplerini masaya yatırmak için bir araya gelen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar ile üye sendikaların yöneticileri yeni sözleşme dönemine ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Zam oranı merakla beklenirken, bu sözleşmenin memur ve memur emeklileri için 1 Ağustos’ta başlayacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde de etkili olabileceği öğrenildi.

SENDİKA KENDİ DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

Yeni sözleşme dönemi kapsamında kendi değerlendirmesini gerçekleştiren TÜRK-İŞ; karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri gibi alanlarda çalışan işçilerin yanı sıra bakanlık, üniversite ve kamu kurumu gibi işletmelerde çalışan işçilerin de etkileneceği zam görüşmeleri öncesinde sendikaların çalışmalarını masaya yatırdı. Tüm sendikaların görüş ve önerilerinin dinlediği toplantıda; zam oranından refah payına pek çok konu dillendirildi.

Taban ücret, kamudaki taşeron işçiler ve geçici işçilerin durumu ile sosyal haklar gibi konuların da tartışmaya açıldığı toplantı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulacak olan ‘Çerçeve Protokol’ için hazırlıkların başlanıldığı öğrenildi. İlk açıklama ise TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar’dan geldi.

PAZARLIK İÇİN HAZIRLIK BAŞLADI

Toplantı öncesi konuşan TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, görüşmelerin önemine ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada kamu işçilerini ilgilendiren şu ifadeleri kullandı:

“Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde, tüm bu taleplerimize karşılık arayacağız. 2021'de imzaladığımız protokol kapsamındaki sözleşmelerin bir bölümünün süresi bu ay, geri kalanları ise mart ayında bitiyor. Hayat pahalılığının arttığı ve yüksek enflasyonun alım gücünü düşürdüğü bugünlerde, anlaşmanın bir an evvel uzlaşıyla imzalanmasını istiyoruz. Bu kapsamda TÜRK-İŞ olarak çalışmalarımızı, bu hafta içerisinde sonuçlandıracağız. Ardından mali ve sosyal hakları içeren taleplerimizi en kısa sürede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunup pazarlık sürecini başlatacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.