2023 Yılı LGS Başvuru Tarihi Ne Zaman? Sınavlar 2023 Yılında Hangi Gün Yapılacak?

2023 Yılı LGS Başvuru Tarihi Ne Zaman? Sınavlar 2023 Yılında Hangi Gün Yapılacak?
Sekizinci sınıfların lise heyecanı başladı. Bu sene düzenlenecek liseye geçiş sınavı ile birçok sekizinci sınıf öğrencisi, lise hayatına ilk adımları atacak. İşte detaylar...

Sekizinci sınıf öğrencileri ve velileri tarafından bu yılın en çok merak edilen konuları arasında LGS yani, liseye geçiş sınavının tarihi ve başvuru başlangıcı yer alıyor. Çok sayıda sekizinci sınıf öğrencisinin lise hedeflerine ulaşmasını ve hayallerindeki liseyi kazanabilmelerine imkan sunan LGS, 2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. LGS başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyen öğrenci ve öğrenci velileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaları bekliyor.

Liseye Geçiş Sınavı Ne Zaman?

2022 yılında 5 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LGS’nin 2023 yılında 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ancak konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi bir açıklama henüz bulunmuyor. Sekizinci sınıfları ilgilendiren LGS, toplamda 90 sorudan ve iki oturumdan meydana geliyor. Çoktan seçmeli sisteme göre hazırlanan sorular 2023 yılında sözel adaylara 50 soru, sayısal adaylara ise, 40 soru olacak şekilde hazırlanacak.

Liseye Geçiş Sınav Başvuru Tarihi Belli Oldu Mu?

Her yıl düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan LGS, öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ile proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacı ile yapılmaktadır. Sekizinci sınıf öğretim programları esas alınarak düzenlenen ve 2023 yılında da gerçekleştirilecek olan bu sınavın başvuru tarihide henüz açıklanmadı.

Liseye Geçiş Sınavı Kaç Saat Sürecek?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu LGS, toplamda iki oturum olarak gerçekleşiyor. İlk oturum sabah 09.30’da başlarken ikinci oturum ise, 11.30’da başlıyor. Toplamda doksan adet sorunun cevaplanması gereken LGS’ de toplan süre 155 dakika olarak belirleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.