Konut Fiyatlarına Müdahale Geldi! Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Müjdeli Haber!

Konut Fiyatlarına Müdahale Geldi! Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Müjdeli Haber!
Son dönemde konut fiyatlarında ve konut kiralarında meydana gelen artışlar vatandaşın zor zamanlar yaşamasına neden oldu. Artan konut fiyatlarının yanı sıra, aidat fiyatları da vatandaşları bir hayli zorluyor. İşte detaylar...

Son günlerde hem sosyal medyada hem de haber kanallarında yer alan aidat artışları, daire sakinlerini çileden çıkarttı. Neredeyse bir aylık kira bedeline denk gelen site aidatlarından rahatsızlık duyan kat sakinleri, yaptıkları açıklamalar ile bu konunun gündeme alınmasını sağladı. Fahiş zam oranları ile yapılan aidat artışları, kat sakinlerinin bu meblağları, günümüz ekonomik koşullarda karşılayabilmesin zorlaştırırken vatandaşların, güç bir ekonomik duruma daha düşmesine neden oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Artan Aidatlara Dur Dedi

Site sakinlerini zor duruma düşüren yeni gelişmelerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçerek site yönetim hizmeti veren şirketler ile ilgili mevzuat çalışmaları yürütmek üzere birim kurduğunu duyurdu. Vatandaşların yaşadığı bu durum karşısında gerekli önlemlerin alındığını duyuran bakanlık, bu konu ile ilgili özel bir birim kurulacağını da duyurdu.

Aidat Artışları Artık Denetlenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, fahiş zam oranları ile artan aidatların incelenmesine yönelik özel birimin kurulacağını ifade etti. Aynı zamanda bakanlık açıklamasında şu ifadelere de yer verildi; ‘’ Kat maliklerinin haklarının korunması amacı ile birden çok bağımsız bölümü buluna konut ve işyerlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetilmesi ile ilgili faaliyet gösteren firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yaparak site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunulacak.’’

Sertifika Verme Yetkisi Şube Müdürlüğü’nde Olacak

Bakanlık tarafından kurulacak olan Şube Müdürlüğü tarafından gerekli denetimler yapılacak. Bu sayede, kat sakinlerinin yaşamış olduğu bu zorlu süreç sona erecek ve konu ile ilgili sertifika verme yetkisi sadece Şube Müdürlüğü’nde olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.