Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktaları Uzmanlar Açıkladı! Makyaj Gerçekten Doğru Yapılıyor Mu?

Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktaları Uzmanlar Açıkladı! Makyaj Gerçekten Doğru Yapılıyor Mu?
Kadınların günlük olarak yaptıkları makyajlar, şık ve bakımlı bir görünümün elde edilmesini sağlıyor. Ancak uzmanlar, yanlış kullanılan ürünler ile istenilenin tam tersi sonuçların ortaya çıktığını belirtiyor. İşte detaylar...

Makyaj yaparak yüzde yer alan kırışıklıkların kapatılması ve daha genç bir görünüme sahip olunması sağlanıyor. Ancak, makyaj yaparken tercih edilen ürünler ve bir araya getirilen makyaj malzemeleri, kadınların olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olabiliyor. Bu nedenle tercih edilen ürünlerin cilt yapısına ve yüz hatlarına en uygun şekilde tercih edilmesi ve uygulanması gerekiyor. Makyaj yaparak daha yaşlı görünmemek için dikkat edilmesi gereken unsurlar makyaj uzmanları tarafından açıklandı.

‘Ruj Seçimlerinize Dikkat Edin’

Makyaj uzmanları, kırışıklıklara sahip bir yüzde koyu renk kullanımının bu kırışıklıkları daha belirgin hale getirdiğini belirtiyor. Dudak kısmında meydana gelen kırışıklık görünümleri, koyu renk ruj kullanımı ile dudak hatlarının daha ön plana çıkmasını ve kırışıklıkların da daha belirgin bir şekilde gözükmesine neden olduğunu açıkladı.

Yaz ve Kış Aylarında Farklı Ürünler Kullanılmalı

Makyaj uzmanlarının dikkat çektiği bir diğer konu ise, yaz ve kış aylarında aynı ürünlerin kullanımının tercih edilmesi oldu. Yaz ve kış aylarında kişilerin cilt tonlarında değişikler meydana gelmektedir. Yazın kullanılan kapatıcı ve fondöten gibi ürünlerin kışın da kullanılması özellikle, yüz ve boyun bölgeleri arasında ciddi renk tonlarının meydana gelmesine neden oluyor.

Cilt Bakımını Düzenli Gerçekleştirin

Cilt yapısı, yaz aylarında ve kış aylarında farklı bir bakımın yapılmasına gerek duyar. Cilt, yılın her mevsimi aynı oranda nem kaybetmez ve kurumaz. Kışın cilt yapısının daha fazla kuruması, cildin nem ihtiyacını arttırmaktadır. Cilt bakımlarının, cildin ihtiyacına göre yapılması, doğru makyaj ürünlerinin cilt üzerine doğru bir şekilde durabilmesini sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.