Kaldırım taşını baklavaya benzetti, Gaziantepliler hemen olaya el koydu! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den Semiha Dilara Hazır’a jest gecikmedi!

Kaldırım taşını baklavaya benzetti, Gaziantepliler hemen olaya el koydu! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den Semiha Dilara Hazır’a jest gecikmedi!
Geçtiğimiz günlerde kaldırım taşını baklavaya benzeten Semiha Dilara Hazır’ın paylaşımı tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Paylaşıma Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den yanıt gecikmedi.

Geçtiğimiz gün Rami Kütüphanesi’nin açılışına gitmek için yola çıkan Semiha Dilara Hazır, yolu üstünde bulunan kaldırımdaki bir beton engelini baklavaya benzetti. Bu anı fotoğraflayan Semiha Dilara Hazır, Twitter hesabından yaptığı paylaşımın üzerine; “Dün Eyüp'te yerde dev bir fıstıklı baklava gördüğümü zannettim” notunu düştü. Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan bu paylaşım sonrası yaşananlar ise herkesi şoke etti.

Semiha Dilara Hazır’ın esprili tweeti yaklaşık 3 milyon kişiye ulaştı. Binlerce yorum alan Semiha Dilara Hazır, ekonomik kaygılardan diyet esprilerine kadar pek çok cevap ile karşı karşıya kaldı. Baklavacılar bu tweet sonrası indirim için birbirleriyle yarış içerisine girerken; olaya el atan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya kullanıcısı Semiha Dilara Hazır’a jest yaptı.

BAŞKAN FATMA ŞAHİN HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Semiha Dilara Hazır’ın paylaşımından sonra pek çok sosyal medya kullanıcısı, “Türkiye’ye baklava yediren kız”, “Baklava kadın” gibi benzetmelerde bulundu. Tweetin etki yaratmasıyla birlikte tweeti gören bir isim de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Sosyal medya hesabından Semiha Dilara Hazır’a cevap veren Başkan Şahin, attığı tweette şu ifadeleri kullandı:

“Semiha merhaba, özelden bana açık adres ve iletişim bilgilerini iletirsen sana Gaziantep'ten baklava göndermek isterim. Eyüp'teki kaldırımlarda gördüğün kadar büyük olmasa da emin ol lezzeti dünyalara bedel.”

SEMİHA DİLARA HAZIR AÇIKLAMA YAPTI

Olayın etkisinin her geçen gün büyümesinin ardından Semiha Dilara Hazır da bir açıklamada bulundu. Açıklamasında; “Benim twitim üzerinden indirim kampanyası başlatıldı. Daha çok duyurulmuş oldu. Daha sonra Gaziantep'ten yazmaya başladılar. Hatta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bana baklava yollamak istediğini söyledi. Başka baklavacılardan da bana çok yazanlar oldu. Yani tüm Türkiye o gece baklava yedik. Herkesin canı baklava çekti. Baklava gündeme oturdu, mutluyum” diyen Semiha Dilara Hazır, açıklamalarını ise şu ifadeler ile noktaladı:

“Yorumlarda ekonomiye bağlayanlar oldu. ‘Pahalılıktan yolda yürürken baklava görüyor.’ diyenler oldu. Diyet yapanlar kendisine benzetti. Kimisi Gaziantep özlemine bağladı. Yazıyı okuyana kadar ben de baklava olarak gördüm diyenler oldu. Türkiye zaten gastronomi açısından önemli bir ülke. Baklavanın bu kadar gündem olacağı bir ülke daha yoktur. İnsanlar özelden, yorumdan deli gibi yazdılar. 'Benim de canım baklava istedi. Senin yüzünden baklava yiyoruz. Tüm ülke baklava yiyoruz' diyenler oldu. Türkiye yemek konusunda o kadar gelişmiş ki bu bile gündeme oturabiliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.