Tylol Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Tylol Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Enfeksiyon kaynaklı ateş, ağrı gibi şikayetlerin giderilmesinde kullanılan Tylol Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Tylol Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Tylol şurup, enfeksiyon kaynaklı yüksek ateş, ağrı ve öksürük gibi belirtilerin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Tylol şurup kullanım dozu, sıklığı bazı yan etkilere yol açabilir. Tylol şurubun 6 yaşından küçük çocuklar için kullanımı uygun değildir. Tylol şurup kullanmadan önce doktora danışılması önerilir.

TYLOL ŞURUP NEDİR?

Tylol şurup, ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliklere sahip bir ilaçtır. Bu ilaç, paracetamol içerir. Paracetamol, ağrı ve ateşi azaltmak için kullanılan bir madde olup, bel ağrısı, menstrual ağrı, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda kullanılabilir.

TYLOL ŞURUP NE İŞE YARAR?

Tylol şurup öksürük sökücü, ağrı kesici ve ateş düşürücü görevi gören, gribal hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ayrıca Tylol şurup kullanımı: grip ve soğuk algınlığına bağlı ateş, üşüme, vücut ağrıları, baş ağrısı, boğaz ağrısı, göz kaşınması/sulanması, solunum yolları tıkanıklığı, burun tıkanıklığı, hapşırma, burun akıntısı ve boğaz tahrişine bağlı öksürük gibi septomları hafifletir ve sonlanmasına yardımcı olur.

TYLOL ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Tylol şurup eczane fiyatı 54,09 TL’dir. Tylol şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Tylol şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

TYLOL ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Tylol şurup ağız yoluyla kullanılır. 5 günden fazla süre ile kullanılmamalıdır. Tylol şurup, oral yoldan kullanılır. Dozaj, hastanın yaşı, ağırlığı, hastalığın ciddiyeti ve cevabına göre değişebilir. Şurubun yaş aralıklarına göre uygun görülen kullanım dozu ve sıklığı şu şekildedir:

  • 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler için 4 saatte bir, 2 ölçek (30 ml) önerilir.
  • 6-12 yaş arası çocuklar için: 15-30ml günde 4 kez alınabilir.
  • 2-6 yaş arası çocuklar için: 7,5-15ml günde 4 kez alınabilir.

Günde 6 dozdan fazla kullanılması uygun değildir. Şurubun 6 yaştan küçük çocuklar için kullanımı önerilmez.

TYLOL ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Tylol şurup, genellikle iyi tolere edilir ancak bazı yan etkileri olabilir. En yaygın Tylol şurup yan etkileri şunlar olabilir:

  • Baş ağrısı
  • Bulantı
  • Kusma
  • İshal
  • Uyku bozukluğu
  • Yorgunluk

Bu yan etkiler genellikle geçicidir ve ilaç kullanımının ilk günlerinde daha sık görülebilir. Ancak, eğer yan etkiler devam eder veya ciddi hale gelirse, doktora bilgilendirme yapılmalıdır. Ayrıca, Tylol şurup bazı ciddi yan etkileri de içerebilir. Özellikle paracetamol alerjisi olan kişilerde ciddi alerjik reaksiyonlar oluşabilir. İlaç kullanımı sırasında göz veya cildinizde kaşıntı, kızarıklık, kabarma veya nefes darlığı gibi belirtiler görülürse, derhal doktora veya bir sağlık merkezine danışılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.