Kadro Düzenlemesinden Yararlanmak İçin Hangi Şartlar Sunuldu? Kadroya Geçmek İçin Son Başvuru Ne Zaman?

Kadro Düzenlemesinden Yararlanmak İçin Hangi Şartlar Sunuldu? Kadroya Geçmek İçin Son Başvuru Ne Zaman?
Sözleşmeli çalışan merakla beklediği kadro düzenlemesinin detayları belli oldu. Peki bu detaylara göre kimler kadro düzenlemesinden yararlanabilecek? Kadro düzenlemesine dair belirlenen çerçevenin detayları netlik kazandı. İşte detaylar...

Yüz binlerde sözleşmeli çalışanı ilgilendiren kadro düzenlemesinin detayları belirlendi. Kadroya geçme sürecinin nasıl ilerleyeceği ve kimlerin kadroya geçmek için başvur yapabileceği netlik kazandı. Buna göre, sözleşmelilerin kadroya geçebilmek için ilk olarak dilekçe vererek başvuru yapması gerekiyor. Dilekçe ile yapılacak başvurular ise, kanunun yürürlük tarihinden itibaren 30 günlük süre içerisinde yapılması gerekiyor. Otuz günü geçen sürede yapılan başvurular ise, kabul edilmeyecek.

Kimler Bu Düzenlemeden Yararlanabilecek?

Hazırlanan ve kabul edilen teklife göre; bir yıldan az süreli, ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının arge projelerinde, proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar hariç olmak üzere, Devlet Memurları Kanunu'nun 4B ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnameler kapsamındaki sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan sözleşmeli personel bu düzenlemeden yararlanabilecek.

Kadro Düzenlemesinden Yararlanmak İçin İstenen Şartlar Belirlendi

Kadro düzenlemesinden yararlanacak personeller belli olurken, bu personellerinde hangi şartlara uyması gerektiği de belirlendi. Kadro düzenlemesinden yararlanacak sözleşmelilerin 28 Kasım 2022 tarihinden önce sözleşmeli personel olarak çalışma hayatına başlamış olması gerekiyor. Bu tarihten sonra iş başı yapan sözleşmeliler, kadro düzenlemesi kapsamında yer alan personeller arasında olsa dahi kadro düzenlemesinden yararlanamayacak.

Belediye Çalışanlarına Üç Yıl Şartı

Sözleşmeli personel, kadro geçiş talepleri halinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alınan memur kadrolarına atanabilecek. Ancak burada da personelin 3 yıllık bir çalışma süresinin tamamlamış olmasına bakılacak. Bu şartlara uyarak memur kadrolarına atananlar ise, 1 yıl süre ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçiş yapamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.